Sadece dudaklarımız birbirine değdi

Güncelleme Tarihi:

Sadece dudaklarımız birbirine değdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2005 01:10

Haluk Bilginer’le öpüştüğü sahnenin medyaya yansımasıyla gündeme gelen Gamze Özçelik, fotoğrafın Kelebek’te yayınlandığı gün Bilginer’in kendisini aradığını ve ‘Saçmalama buna ne ben inanırım ne de Zuhal Hanım’ dediğini söyledi. ‘Sadece dudaklarımız değdi’ diyen Gamze Özçelik, Haluk Bilginer’le aralarında aşk olduğu iddialarını da yalanladı.

Gamze Özçelik dizi dünyasına ‘Eyvah Kızım Büyüdü’yle girdi, ardından ‘Tatlı Hayat’ta rol aldı. Halen ekranda olan ‘Savcının Karısı’ adlı dizide de izlediğimiz Özçelik, ilk sinema filmi ‘Hırsız Var’la sinemaya adım attı. Dürüstlüğe çok önem verdiğini söyleyen Gamze ile oyunculuğunu ve gelecekle ilgili planlarını konuştuk.

-Öncelikle ilk sinema deneyimin olan Hırsız Var filmindeki rolünden bahset biraz?

Haluk Bilginer’in yetiştirdiği Fransa’da eğitim almış top model Ceren’i canlandırıyorum. Zamanında büyük bir aşk acısı çekmiş ama çok enerji dolu bir karakter. Film ilerleyip aksiyon devreye girince de inanılmaz saçma sapan tepkiler vermeye başlıyor. Saçma sapan derken komik anlamda. Yani karşınızda klasik anlamda bir manken yok. Ceren karakterinin ince ayrıntısı olaylara karşı verdiği doğal, komik tepkiler. Filmi izleyenler güzellikten çok karakterin bu özelliğiyle öne çıktığını söylüyor zaten.

-Haluk Bilginer’le senin Hırsız Var filmindeki basına yansıyan meşhur öpüşme karesi hakkında ne söylemek istersin?

O kare sadece filmden bir sahneydi. Öpüşme değil o. Dudak dudağa değiyor. Filme giden herkes görecek ki, filmde öpüşme sahnesi diye bir şey yok.

- Kaldı ki olabilir. Film sonuçta ama sen susunca insanların kafasında soru işaretleri oluşuyor.

Tabii ki filmde öpüşme sahnesi olabilir. Oyunculuk yapıyoruz.

- Haluk Bilginer’le basında çıkan bu fotoğrafın üzerine daha sonra konuştunuz mu?

Bu fotoğraftan sonra çok üzüldüğüm için Haluk Bey bana telefon açtı ve ‘Saçmalama buna ne ben inanırım, ne de Zuhal Hanım’ dedi

- Peki Okan ne dedi bu duruma?

Birbirimizin ne olduğunu biliyoruz, birbirimize güveniyoruz, böyle sorunlarımız olmaz.

- Sen Zuhal Olcay olsan ve o fotoğrafı görseydin ne düşünürdün?

Hiçbir şey. Biz hepimiz oyunculuk yapıyoruz. Hiçbir şey tabii ki.

- Röportajlarında oyunculuk anlamında örnek aldığın insan olarak hep Haluk Bilginer’den bahsediyorsun?

Bu örneği çoğu insan verir. Bütün Türkiye Haluk Bilginer’in ne kadar iyi bir oyuncu olduğu konusunda hem fikir. Bu bana has bir cevap değil ki.

- Dizi dünyasına Eyvah Kızım Büyüdü ile başladın daha sonra Tatlı Hayat ve şimdi de Hırsız Var ve en son basına yansıyan o meşhur sahne.

Öncelikle şunu söyleyeyim Haluk Bilginer’in iyi bir oyuncu olduğunu ben değil Türkiye’nin yarısı söylüyor. Oyunculuğuma katkısına gelince. Onu gözlemlemek bile yetiyor. Çok fazla karışmaz. Zaman zaman tabii ki, yardımcı oldu. Bilginer’i bir karaktere bürünürken ki halini görmek bile oyunculuk açısından çok büyük kazanç. Savcının Karısı’nda Şefket Çoruh’tan da oyunculuk adına çok şeyler öğreniyorum.

- Penelope’nin bir açıklaması vardı. Ben oynadığım bütün erkek oyunculara aşık olurum diyor?

Oynadığı sırada bir etkileşim olabilir ama bu her insan için değişir.

- Bu arada Okan’ın çok sert tavırları olduğu konusunda bir söylenti var. Serseri’nin veda partisinde bardak kırma olayı var? Aranızda yakın dövüş sanatları uygulanmıyor değil mi?

Böyle bir şey olabilir mi? Ben böyle durumlara son derece karşı bir insanım. Ben ailemden böyle bir şey görmedim. Böyle bir şeye tahammül edecek bir insan değilim. Bizler eğitimsiz insanlar değiliz. O bardak kırma olayı da tamamen kaza eseri bir olay. Bu konu da konuşmak istemiyorum ama bir kazaydı. Aksine Okan mülayim bir tiptir.

- ‘Güç ben de’ der gibi bir tavrın var. İlişkide ipler sende mi yoksa?

Dedim ya 16 yaşından beri kendi paramı kendim kazanırım. İplerin birinde olması gibi bir durum söz konusu değil. Kimsenin öncülüğünde hareket etmeyi sevmeyen bir insanım. Kötü durumlar karşısında güçlü durmayı seviyorum. Güçlü durmak için çok fazla tecrübe yaşamak gerekiyor. Kendi başıma savaşmayı seviyorum.

Ailemle birlikte yaşıyorum

-Eğitimine devam etmiyorsun değil mi?

Şu anda Bilgi Üniversitesi’ndeyim. Derslere çok fazla giremiyorum ama seneye Amerika’ya gidip dokuz ay drama eğitimi alacağım. New York’ta eğitim göreceğim okulları şimdiden ayarlamaya çalışıyorum. Bu arada okul hayatını çok özledim orada yurtta kalacağım.

-Genelde kız güzellik yarışmasına girmek ister ama aile karşı çıkar. Ama sende tam tersi olmuş.

Babamla Gaye Sökmen ortak karar verip güzellik yarışmasına benim başvurumu yapmışlardı. Açıkçası bu duruma karşı çıktığım halde beni ikna etmeyi başarmışlardı. Ama ailemin her zaman eğitimime önem verdiğini belirtmeliyim.

- Baban eve geç geldiğin zaman seni arıyormuş. Ailenle yaşamaya devam ediyor musun?

Ediyorum. Hayat boyu devam edecek gibi de gözüküyor.(Gülerek) Dört kız kardeşiz yaşlarımız birbirine çok yakın ve çok mutlu bir çocukluk dönemi geçirdik. Aile ortamını çok seviyorum. Şu anda da ailemle beraber yaşıyorum.

- İnternette dolaşan efsanelere göre bir kız kardeşin varmış, senden bile güzelmiş.

Öyle mi? Dört kız kardeşin de dış görünüşleri çok farklı. Konservatuara hazırlanan, galada görülen Meltem’den bahsediyor olabilirsin. O bana çok benziyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!