Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2004 00:00
Bugün size sevmeyi ve mutlu olmayı bilenler için hazırladığım bir tarifi vereceğim. Genelde evde bulunabilecek malzemeleri kullanmaya çalıştım.Malzeme listesi şöyle; 1 adet iri boy gönül, 1 adet açık yürek, 500 gr güler yüz, 250 gr tatlı dil, 100 gr hürmet, 1 çorba kaşığı samimiyet, 1 ölçek dürüstlük, göz kararı saygı. Tüm malzemeleri karıştırarak, yüreğinizde pişirdiğiniz bu yaşam pastasını karnınız acıkınca değil, özellikle ruhunuz acıktıkça yemeye çalışın.İnce NoktalarBirkaç çay türünü harmanlayarak kullanma alışkanlığınız varsa, karıştıracağınız ikinci çayın bergamotlu olmasına dikkat edin.ANNEMİZİN MUTFAĞITelli duvaklı pilavYapılışı:Tavada kıyma, soğan ve yağı sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Pilav tenceresine koyduğunuz yağ kızınca tel şehriyeyi katıp, tahta kaşıkla karıştırarak, rengi sararıncaya kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip, 2-3 dakika hep birlikte karıştırarak kavurun. 4 su bardağı su, tuz ve karabiberi ilave edip, pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Altını kısın, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Servis yaparken kavrulmuş kıymayı pilavın üzerine gezdirin.8 kişilikHazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı pilavlık bulgur2 su bardağı tel şehriye2
yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağı)1 çay kaşığı tuz, karabiber4 su bardağı suKıyma sosu için250 gr orta yağlı kıyma1 yemek kaşığı sıvıyağ3 adet orta boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılmış)1 çay kaşığı tuz, karabiberKelem gıydısıYapılışı:Tencerenin içine kıyma, soğan ve yağı ekleyip, sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. İnce kıyılmış lahanaları, tuz, karabiber, kuru naneyi de kıymaya ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Domatesi ve yıkanmış pirinci de katarak 1-2 dakika çevirip, 2 su bardağı su ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servise sunun.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi100 gr yağsız kıyma2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya margarin)2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, ince kıyılmış)1 adet küçük boy beyaz lahana (çok ince kıyılmış)2 adet domates (tavla zarı formunda doğranmış)1 su bardağı pilavlık pirinç1 çay kaşığı kuru nane, karabiber, tuzTırtıl kurabiyeYapılışı:Yumuşamış margarinin üzerine pudra şekeri ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Zeytinyağı, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun, 20 dakika bekletin. Fırın tepsisini yağlayıp, elinizle mekik şekli verin ve çatalla üzerini çizdiğiniz kurabiyeleri fırın kabına yerleştirin. 175 dereceli fırında 20 dakika pişirip, üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)2 çay bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 çay bardağı zeytinyağı1 adet yumurta1 paket kabartma tozuAlabildiği kadar unÜzeri için1 çay bardağı pudra şekeri
button