Rüya çiftin düş kırıklığı

Güncelleme Tarihi:

Rüya çiftin düş kırıklığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 16:39

81. Oscar Ödül Töreni, Angelina Jolie-Brad Pitt çifti için kabus gibi geçti...

Haberin Devamı

Her ikisi de en iyi oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilmişti. Jolie’nin, Clint Eastwood’un yönettiği “Changeling” filmindeki performansı büyük övgü almıştı ancak En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’ı Kate Winslet’a kaptırdı. Jolie bu sonuca fazla üzülmedi, çünkü rakipleri çok güçlüydü. Brad Pitt’in de rakipleri güçlüydü ama “The Curious Case of Benjamin Button”ın 13 dalda birden Oscar’a aday gösterilmesi şansını artırıyordu. Ancak Pitt de Oscar’ı Sean Penn’e kaptırdı. Gecenin en büyük kaybedeni ise Mickey Rourke oldu. Aktörün “The Wrestler”daki performansı, Altın Küre dahil birçok ödül kazanmış, geriye sadece Oscar kalmıştı. Kariyerinde büyük düşüş yaşayan Rourke, Oscar’ı kazanarak ‘ikinci bahar’ını yaşamak istiyordu ancak o da törenden ödülsüz ayrıldı.

Haberin Devamı

Kırmızı halıda kriz modası

Küresel ekonomik kriz, Oscar töreninin kırmızı halı geçidini de vurdu. Birçok yıldız geçtiğimiz senelere nazaran daha sade kıyafetleri tercih ederken, mücevherlerde de abartıya kaçmadı. İşte kırmızı halıdan notlar:

Ekonomik kriz nedeniyle pek çok davetlinin geçen yıllara oranla daha az mücevher taktığı gözlendi. Gizli bir anlaşma yapılmışçasına boyunlar çıplak kalırken, mücevherlerde ağırlık kulakları süsleyen küpelerdeydi. Kısacası kıyafetler göz kamaştırırken takılar   hafif kaldı...

Yayıncı kanal ABC, iki buçuk saat süren kırmızı halı geçidinin canlı yayınını daha etkili ve izlenebilir hale sokmak için Kodak Theatre’a doğru giden güzergâhı kordonla ayırarak sadece aday gösterilenlerle röportaj yaptı. Önceki yıllarda tüm davetliler ekrana çıkmak için birbirlerinin üzerinden kameralara gözükmeye çalışıyordu.

Ünlü İtalyan moda devi Valentino, kırmızı halıda “Kimler geldi kimler geçti. Bu halı sanki tılsımlı bir podyum. Pek çok tasarımım dünya güzeli kadınların üzerinde tarih yazdı” diyerek kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

Yayıncı kuruluş ABC için kırmızı halı üzerindeki davetlilerin kıyafetlerini yorumlayan Randolph Duke, en çok Kate Winslet’ın Yves Saint Laurent imzalı kıyafetini beğenerek “Tek kelime ile harika ve kendisine çok yakışmış. Benden kendisine 10 tam puan” dedi.

Haberin Devamı

Ödüller bu iki çantada geldi

Sinemaseverlerin merakla beklediği Oscar sonuçları işte bu iki çantayla Kodak Theatre’a getirildi.

Gençlerin sevgilisi

“High School Musical” serisinin yıldızı Zac Efron da törenin tanıtım yapan sunucuları arasında yer aldı. 22 yaşındaki oyuncu törene, rol arkadaşı Vanessa Hudgens ile birlikte katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!