Güncelleme Tarihi:
İki çocuk annesi Pronicheva’nın şikayetleri 2013 Aralık ayında başladı. Sürekli kanamaları vardı. Doktorlar 1.5 ayın sonunda kanser olduğunu ve derhal ameliyat edilmesi gerektiğini söyleyebildi. Ancak kiloları nedeniyle açık ameliyat riskliydi. Yapamayacaklarını söylediler.
ROBOTLA AMELİYATI TERCİHİ
Ameliyatı robotik cerrahiyle yapmayı tercih eden Doç. Dr. Güçer, “Kilolu hastayı bir kesi ile ameliyat ettiğiniz zaman bu kesinin iyileşme süreci çok uzun. çünkü yağ dokusundan sızan sıvılar yara kapanmasını geciktiriyor. Bunun üzerine gelecek tesadüfi bir enfeksiyon yarayı kapanamayacak hale getirebiliyor. Ayrıca hastanın günlerce hastanede kalmasını gerekecekti. Ama robotik cerrahiyle 8 mm-10 mm arasında, biri göbek deliğinde olmak üzere toplam 5 küçük delik açtık. Böylece yara yeri enfeksiyonu olmamasını sağladık. Robotik cerrahinin bu hastadaki en büyük yararı iyileşme sürecinin sorunsuz şekilde sonuçlanması oldu. Çabuk toparladı ve ertesi günü taburcu ettik” dedi.
MEĞER KANSER DEĞİLMİŞ
Hastada görülen tip miyomların gerçek tanılarının ancak ameliyattan sonra konabildiğini anlatan Doç. Dr. Güçer, “Kanserlerin değişik tipleri var. Özellikle sarkom dediğimiz tipler bu şekildeki miyomların altından çıkabiliyor. Bizim ön tanımız sarkom olabileceği yönündeydi. Fakat ameliyat esnasında ve sonrasında yapılan patolojik incelemede kanser olmadığı ortaya çıktı. Bu hasta kendi ülkesinde boşu boşuna günlerce kanamayla ve kanser korkusuyla yaşadı. Fakat bizim yaptığımız cerrahi sonrasında ekstra hiçbir tedaviye ihtiyacı olmayacak şekilde taburcu edildi” dedi. Prof. Dr. Güçer, Da Vinci robotla ameliyat olmak için yurtdışından çok fazla yabancı hasta geldiğini de sözlerine ekledi.