Rock yıldızları otellerle barış mı imzalıyor

Güncelleme Tarihi:

Rock yıldızları otellerle barış mı imzalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 00:00

Efsane heavy metal grubu Iron Maiden’ın Londra’da otel açacağını okuyunca bir durdum. Yanlış okumuş olmalıydım. Iron Maiden ile otel kelimeleri bir haberde yan yana gelecekse, bu, grubun kaldığı otel odasında meydana gelen hasarla ilgili olabilirdi ancak. Üstelik bu son derece lüks otel, kendileri gibi müzisyenler için olacakmış. Gitti bütün yatırım, dedim kendi kendime. Eşe dosta kırdıracaklar mobilyaları. Haberin devamını okuyunca, oteldeki tek kuralın adam gibi davranmak olduğunu öğrendim. İyi de, rock yıldızları ne zaman kural dinledi ve ne zaman otel odalarında davranışlarına dikkat etti ki! İşte son 40 yılda otel odalarıyla inişli çıkışlı ilişkilerinin hikayesi.

Haberin Devamı

Rock müzisyenlerinin otel odalarıyla kurdukları bolca şiddet ve skandal yüklü ilişki bir efsanedir. Ama şehir efsanesi türünden değil, hak edilmiş, emek harcanmış bir efsane. Son 40 yıl içinde camdan televizyon fırlattıkları da oldu, otel koridorlarında motosikletle dolaşmaya çıktıkları da. Bugün artık yeni isimler daha efendi davranıyor olsa da, eskiden rock müzisyeni olmanın gerekleriden biri gibiydi otel dağıtmak. Bu konuda en şöhretli isimler arasında Led Zeppelin grubu, The Who’nun davulcusu Keith Moon ve nispeten yeni nesilden Axl Rose vardı. Keith Moon için geleneği başlatan adam diyebiliriz.

TUVALETLERİ HAVAYA UÇURURDU

 Keith Moon’un otel tuvaletlerine özel bir ilgisi bulunmaktaydı. Havai fişekler ve hatta bazen dinamit kullanarak tuvaletleri havaya uçururdu. 21. yaşını kutladığı 23 Ağustos 1967’de, beş katlı pastasıyla odadaki davetlilere saldırmış ve bir yemek savaşı başlatmıştı. Sonra hep birlikte odadaki yangın söndürücüleri halının üzerine boşalttılar ve toplam 24 bin dolar hasar verdiler. Polis geldiğinde iç çamaşırına kadar soyundu Moon. Otelin otoparkında bulduğu bir otomobile atladı, çitleri devirdi ve arabayı yüzme havuzunun dibine park etti.
Başından geçen tek olay bu değil elbette. Bir keresinde de çok yüksek sesle müzik dinledikleri için otel yönetimi tarafından uyarıldılar. Kapıya gelen müdür “Çok gürültü yapıyorsunuz” demişti. Buna çok sinirlenen Moon, klozette dinamit patlattı. Amacı müdüre gürültü ile The Who arasındaki farkı öğretmekti. Aynı şeyi bir kere de geciken oda servisi yüzünden yapmışlardı. Görevliler bavullarını toplayıp kapıya koydu ve bir daha gelmeyin, dedi.
Keith Moon’un 32 yıllık yaşamında otellere verdiği zararın miktarı 500 bin dolar olarak belirlenmişti. Holiday Inn, Sheraton ve Hilton gruplarının aralarında bulunduğu bazı otellere girmesi yasaklandı. 

Haberin Devamı

10 BİN DOLAR ZARAR VERİNCE GECEYİ KARAKOLDA GEÇİRDİ

Otellerle yıldızı barışmayan isimlerden biri de Johnny Depp. En azından hayatının bir döneminde. Kendisini oyunculuğun yanı sıra sürdürdüğü müzisyenlik kariyeri nedeniyle buraya aldık. Depp’in Kate Moss ile birlikte olduğu sıralarda bir miktar “dağıttığını” hatırlarsınız.
İşte o günlerden birinde Manhattan’ın ünlü otellerinden Mark’ta, başkanlık süitinde kalıyorlardı. Odanın geceliğinin 1200 dolar olduğunu belirtelim. Müşteriler sabaha karşı 5 buçukta korkunç bir gürültü ile uyandılar. Kırılan cam, tahta sesleri ve bağrışmalar geliyordu. Görevliler polis çağırdı ve Depp tutuklandı. Odadaki hasar 9 bin 767 dolardı. O gece tesadüf eseri The Who elemanlarından Roger Daltrey da aynı otelde kalıyordu. Daha sonra verdiği röportajlardan birinde, eski bir otel canavarı olarak Johnny Depp’e 10 üzerinden ancak 1 verebileceğini söylemişti. “Odayı dağıtması çok uzun sürdü. Biz olsak işi bir dakikada hallederdik” dedi. 

Haberin Devamı

BİR TABAK SPAGETTİDE KOPAN FIRTINA

Dediğimiz gibi; yeni nesil müzisyenler eskiye göre çok daha efendi. Fakat geçmişin ihtişamını yaşatan isimler de yok değil. Örneğin Amy Winehouse... Geçen yıl MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ni almaya, Münih’e gitmişti. Ödülün verileceği akşam oda servisinden spagetti bolonez istedi. Sonra ne olduğunu kimse bilmiyor. Gürültü üzerine yatak odasına girdiklerinde duvarlardan spagetti sarkıyordu, halı makasla doğranmıştı ve Amy Winehouse eline ne geçtiyse yere fırlatmış, masa ve sandalyeleri duvara vurarak kırmıştı. Başka bir sefer, bu kez Londra’daki bir otele 18 bin dolarlık zarar verdi. Kocasıyla birbirlerine girmişlerdi. Otel yetkilileri, duvardaki kan lekelerini temizlemesi için dışarıdan bir şirketle anlaşmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ONUNCU KATTAN DÜŞEN TELEVİZYON

Yıl 1972. Rolling Stones, Muzey Amerika turnesinin Los Angeles durağında. Keith Richards, odadaki televizyonu kucaklayıp onuncu kattaki odanın balkonuna çıkmış. Ama bekliyor. Gözü o sırada çekim yapan televizyoncu Robert Frank’in kamerasında. İşaret geliyor ve Richards televizyonu otoparkın üzerine bırakıveriyor.

GÜVENLİĞİN BACAĞINI ISIRDI

Guns’N Roses’ın en görkemli günleri, solist Axl Rose’un hayatındaki en hareketli döneme denk gelir. Kendisinin 1980’lerin sonu ile 90’ların başında otel dağıtmak üzerine görkemli bir sicili vardı. Ama ben 2006’da Stockholm’deki bir otelde çıkardığı rezaleti seçtim. Berns Hotel’in zil zurna sarhoş girdiği lobisindeki aynayı kırıp aşağı indirdikten sonra olay yerindeki bir kadınla kavga etmeye başladı ve duruma müdahale eden güvenlik görevlisinin bir bacağını ısırdı. Üstelik tüm bunları yaptığında saat sabahın sekiziydi.

Haberin Devamı

OTEL ODASINDA MANGAL

Türkiye’nin örneği rock müzikten değil, türkü dünyasından. Bundan tam yedi sene önce İbrahim Tatlıses, Almanya turnesine çıkmıştı. Dortmund’da kaldığı 5 yıldızlı Mercury otelinin odasında, ekibine mangal partisi düzenlemeye karar verdi. Hemen oda servisini aradı, çiğ et, sosis ve elektrikli ızgara sipariş etti. Sonra da odanın ortasında pişirdiği etleri, kendi elleriyle ekibine yedirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!