“Rihanna ekibini bozar” demişlerdi

Güncelleme Tarihi:

“Rihanna ekibini bozar” demişlerdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 01:00

Dünyaca ünlü aktör ve yönetmen Peter Berg’in Amiral Battı oyunundan esinlenerek çektiği “Battleship”, Türkiye’de 20 Nisan’da vizyona girecek. Berg, ünlü şarkıcı Rihanna’yı da oynattığı 200 milyon dolar bütçeli filmi Roma’da Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

BATTLESHİP FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR

“Amiral Battı” oynar mıydınız?               

- Monopoli ya da Amiral Battı oynamayan birini hiç gördünüz mü? Elbette oynadım. Zaten Hollywood zaman zaman bu tür masa oyunlarından esinlenir.
“Amiral Battı”dan esinlenerek çektiğiniz “Battleship”, çok iddialı bir film. Bütçesi tam 200 milyon dolar. Hiç “Çok riske giriyorum” diye düşündüğünüz oldu mu?
- Kesinlikle hayır. Filmin çekimleri beş ülkede yapıldı. Çok iddialı bir iş çıktı ortaya. Herkese hitap edebiliyor. Aksiyon da dorukta. Seyirci sever böyle filmleri.

AMİRAL BATTI OYUNUNUN YARATICILARIYLA GÖRÜŞTÜK

Peki böyle bir film çekme fikri nasıl doğdu?  

- Amaç, seyircinin ilgi göstereceği ve konusunu benimseyeceği bir yapıtı beyazperdeye yansıtmaktı. Film siyasi olmamalı, ülkeleri de birbirine düşman etmemeliydi. Böylece düşmanın başka bir gezegenden gelmesine karar verdik. Kahramanlarımız da dünyamızı onlara karşı koruyacaktı.

Yani “Transformers” gibi mi?

- Hayır, arada fark var. O filmde düşman robotlardı. Burada yaratıkları görünüş açısından insanlara benzetmeye çalıştım. Ve biraz da Amerikan futbol oyuncularından esinlendim.

Bir masa oyunundan nasıl dev bir film yapılabiliyor?

- Öncelikle “Amiral Battı”yı yaratanlarla uzun uzun görüştük, bilgiler aldık. Bu denli bilinen başarılı bir zeka oyununda düşmanı gözler kapalı yenmenin stratejisini çıkarıp uyguladık.

TAYLOR, BRAD PITT’İ GÖLGEDE BIRAKACAK

Siz uzayda yaşam olduğuna inanıyor musunuz?

- Ben bu konuda iddialı konuşuyorum. Galakside var olduklarına inanıyorum. Zaten filmi bunu var sayarak çektik.

Filmin cast’ını nasıl oluşturdunuz?

- Yeni yetenekleri bulup sinema sanatına kazandırmak her yönetmenin düşüdür. Örneğin Taylor Kitsch. Bu ismin üzerinde durun. Unutmayın, geleceğin en büyük oyuncusu olacak. O Nicolas Cage ve Brad Pitt karışımı bir oyuncu tipi, ama ileride Brad Pitt’i bile gölgede bırakacak. Çünkü hem kusursuz bir oyuncu hem de çok yakışıklı. İronik ve kendinden emin. Brooklyn Decker da başlangıç için acemiliğin ötesinde bir performans sergiledi. Bence piyasadaki en dürtükleyici ve heyecanlandırıcı kadın.

Peki ya Rihanna?

- Onunla ilgili uyarılar bile almıştım. “Ekibini bozar, seni yarı yolda bırakır” demişlerdi. Tam tersi, inanılmaz bir profesyonellik örneği gösterdi. İlk çekim günlerinde yanıma geldi, “Peter, senden ricam bana sakın ayrıcalık gösterme. Ayrıca kötü bir performans sergilesem dahi beni asla evime postalama!” dedi. Şimdi eleştiriler harika. Beyazperde Rihanna’yı kazandı.

Haberin Devamı

JAMES CAMERON’IN ÖYLE DEDİĞİNE İNANAMIYORUM

Yönetmen James Cameron, “Battleship” için “Hollywood’un senaryo ve fikir krizi yaşamasının bir kanıtı” yorumu yaptı.

- Bunu söylediğine inanmakta zorluk çekiyorum. Ben onun gibi yaşanmış olayları sinemaya aktarmıyorum. Tamamen sıfır noktasından başlayarak bir eser yarattık. Ne bir roman, ne bir çizgi film ya da tarihi bir olay vardı elimizde. Benim filmim çok yaratıcı ve aksiyon zengini. Zaman haklı olduğumu gösterecek

Haberin Devamı

                                                                           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!