Resmi Gazete’de İnegöl köfte tarifi

Güncelleme Tarihi:

Resmi Gazete’de İnegöl köfte tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2003 02:03

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı başvuru sayesinde İnegöl köftesinin tarifi Resmi Gazete'de yayınlandı.

RESMİ Gazete'deki inegöl köfte tarifinde, köfteye kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar, sarmısak, pastörize süt, süt tozu, galeta unu, kuru soğan konarak lezzet verilebileceği belirtildi. Köftelerin en çok 2 santimetre kalınlığında, aynı şekil ve büyüklükte olmasına dikkat edilmesi gerektiği ifade edilirken, yapılışı da şöyle anlatıldı:

‘‘Kasaplık hayvan gövde etlerinin, tercihen kasaplık dana gövde etleri ve kasaplık koyun gövde etlerinden, kasaplık kuzu gövde etlerinin kemik, tendo fasia, kıkırdak ve lenf yumrusu, sinir ve gerektiğinde yağları ayıklandıktan sonra iç yağ, yemeklik tuz ilave edilmesi, çekilmesi, istendiğinde lezzet ve çeşni verici maddelerden biri veya birkaçı ile gerekli katkı maddesi katıldıktan sonra çekilmesi ve homojen hale gelinceye kadar karıştırıldıktan sonra tekrar çekilmesi veya gerektiğinde bu tekrar çekilme işleminin soğukta en çok 18 saat dinlendirildikten sonra yapılmasıyla elde edilir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!