Replikas gençlerle birlikte

Güncelleme Tarihi:

Replikas gençlerle birlikte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2002 11:49

Mayıs ayına keyifli bir konserle başlamaya ne dersiniz? Genç müzisyenlerden kurulu Replikas, 2 Mayıs'ta Galatasaray'daki yeni yerinde faaliyete başlayan Manastre'da müzikseverlerle buluşacak. Konser saat 20:30'da başlıyor. Giriş 7.5 milyon. Yıldız Teknik, Marmara ve Bilgi Üniversitesi öğrencilerine ise bedava. Grup 23 Mayıs'ta bir konser daha verecek.

Haberin Devamı

1993 yılında Gökçe Akçelik, Barkın Engin, Orçun Baştürk tarafından temelleri atıldı Replikas'ın. 1998’de Selçuk Artut ve 2000 Erden Özer Yalçınkaya’nın katılımıyla son şeklini aldı. Konserlerle henüz bir albüme imza atmadan hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi kazandı.

1999 yılında Italya’nın Roma kentinde yapılan Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali’nde verdikleri konserle müziklerini Avrupa’lı dinleyicilere tanıtma fırsatı buldu. Aynı yıl Replikas ‘Aksi İstikamet’ adlı toplama albümde ‘Gulyabani Müzik’ isimli çalışmalarıyla yer aldı.

2000 yılında Alanis Morissette’in İstanbul konserinde ön grup olarak sahne aldı . İlk albümleri olan Köledoyuran’ın kayıtları Aralık 2000'de yayınlanan albüm, Roll Dergisinde ve Porttakal.com sitesinde yılın en iyi yerli albümü seçildi. Amerika’dan yayın yapan WXYC isimli internet radyosunun listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Akademisyen ve sanatçı Selim Birsel’in Royal Cortege projesi için düzenleyip yorumladıkları Stravinski’nin Royal March isimli eseri, önümüzdeki günlerde İtalya’da yayınlanacak olan, Floralia Vol:4 adlı toplama albümde yer alacak.

Etkilendiği tüm kaynakları özümseyerek kendi avant-garde yapısı içerisinde eriten, minimal ve kendine has bir sound oluşturan Replikas, ikinci albüm çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan albüm Dadaruhi ismini taşıyor.

Serdar Akar’ın yönettiği, bir Yeni Sinemacılar yapımı olan Maruf filminin müziklerini yapan grup, üçüncü albüm çalışmalarına başladı.

Manastre World Music & Dance Center
Tel:0 212 251 13 23
Adres: Acara Sok. No: 13/1 Galatasaray- Taksim

(Hürriyetim/ Kültür- Sanat)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!