Renkler ve yansımalar

Güncelleme Tarihi:

Renkler ve yansımalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 13:39

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı kreasyon, “Renkler ve Yansımalar” adlı defileyle sergileniyor.

Haberin Devamı

Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki defilede, İSMEK'te stilistlik-modelistlik, giyim, el nakışı, makine nakışı, tel kırma, ipek boyama, gravür folyo, ebru, çini, kumaş boyama, mefruşat gibi el sanatları branşlarında eğitim gören kursiyerlerin 6 aylık çalışmalarıyla ortaya çıkan ve ünlü modacı Erol Albayrak'ın danışmanlığıyla hazırlanan kreasyon, Uğurkan Erez'in koreografisiyle podyuma taşınıyor.

Ece Gürsel, Hande Subaşı, Tuğçe Güder, Özge Ulusoy ve Tuğba Karaca'nın da aralarında bulunduğu 15 manken, toplam 60 parçadan oluşan kreasyon, Ayşe Egesoy'un okuduğu İstanbul şiirleri eşliğinde sergilenecek.

Defilede, altın sırmalı, işli ve çini desenleriyle bezeli kaftanlar, ebru boyama ipek şifonlar, modern tarzda stilize edilmiş saray kıyafetleri, batik boyama kumaşlarla kombine edilen Lale Devri kostümleri izleyenlerin beğenisine sunuluyor.                   
                                                    
Bugün başlayan sergi 14 Haziran'a kadar devam edecek.                                                   

Haberin Devamı

                                                   

 

                                          

 

                

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!