Ramazanın mistik tarafını seviyorum

Güncelleme Tarihi:

Ramazanın mistik tarafını seviyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 00:00

“Recep İvedik” filmiyle tanınan ve yakında yeni bir projeyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Fatma Toptaş ile geçmiş ve günümüz ramazanlarını konuştuk.

Haberin Devamı

FATMA TOPTAŞ FOTOĞRAFLARI

Ramazan nasıl geçiyor?    

- Sıcaklar dışında gayet iyi... Ailem ve dostlarımla keyifli bir ramazan geçiriyorum. Ama eski ramazanları da özlemiyor değilim. Çünkü eskiden insanlar daha saf ve temizdi. Çağın getirmiş olduğu sıkıntılar, politik tutarsızlıklar herkesi sabırsız ve agresif yaptı. Umarım her şey tekrar geçmişteki gibi olur. Çünkü insanımız her şeyin en güzelini hak ediyor. 

Peki ramazan denince aklınıza ilk ne geliyor?    

- Huzur... ınsanlar bu ay içinde birbirlerine daha anlayışlı bakıyormuş gibi hissediyorum. Yardımlaşma diğer aylara göre artıyor. Yani ramazanın mistik tarafını seviyorum.

Bu aya özel lezzetler içinde en sevdikleriniz neler?

- Çoğu insanın aksine ramazan ayında benim iştahım kesilir. Hatta annem de bunun için bana çok kızıyor. Fakat yaprak dolması ve nefis bir irmik tatlısına hiçbir zaman “hayır” diyemiyorum.

En unutulmaz ramazan ayınız, ramazan anınız nedir diye sorsam?

- Kavgacı bir çocuk olduğum için annemden sürekli azar işitirdim. “Bir daha kavga edersen seni polislere veririm” derdi. Bir ramazan ayında, sokakta arkadaşlarımla yakar top oynarken yine içlerinden biriyle kavga etmeye başladım. Diğer çocuklar da başımıza toplandı. Ama ben çoktan tekmeyi atmıştım çocuğa! O sırada büyük bir gürültüyle iftar topu patladı. Ama gerçekten çok yüksek bir sesti. Benim aklıma da hemen annemin söylediği şey geldi; polislerin geldiğini, beni yakalayacaklarını düşündüm. Hemen oradan kaçıp eve gittim. Anneme “Yine kavga ettim ama çok özür dilerim, bir daha yapmayacağım. Lütfen söyle gitsin polisler” diye yalvarmaya başladım. Bir yandan da ağlıyordum. Annem balkona çıkıp, olmayan polislere “Tamam gidin, hadi bir daha yapmayacakmış” dedi. Bana iyi bir ders oldu. Uzun süre hiçbir kavgaya karışmadığımı gayet net

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!