Güncelleme Tarihi:
RAKIYI nasıl alırsınız ? Sek yada suyla. Bu iki seçeneğe bir yenisi eklendi. Artık rakıyı tatlı olarak da yiyebilirsiniz. İzmir Hilton Oteli aşçıları rakıdan tatlı yaptılar. Otelin İsviçreli Genel Müdürü Daniel Durand'ın önerisiyle rakıdan tatlı yapan aşçıbaşılar birkaç denemenin ardından Rakı Sufle'yi yarattı.
Kokusu ve yüksek alkol oranı nedeniyle hiçbir yemek ve tatlıda kullanılamayan rakı, artık mönüde tatlı bölümünde yer alıyor. 3 milyon liraya satılan Rakı Sufle' yi tadanlara, fazla yerseniz çarpar uyarısı yapılıyor.
NASIL YAPILIYOR
Yumurta sarıları ve şeker hafif ateşte ısıtılır. Mikserle çırpılır. Kabardıktan sonra çırpılmış kremayla karıştırılır. Sırayla anason tozu, rakı, yaprak jelatin yedirilir. Kalıplara konulur. Sıfırın altında 16 derecede 4 saat bekletilerek, sosla birlikte servis yapılır.