Rakı, meze ve Şevval Sam

Güncelleme Tarihi:

Rakı, meze ve Şevval Sam
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2010 13:11

kovalıyorum, nihayet Şevval Sam’ı canlı dinlemeyi becerdim. Yer, Taksim Hayal Bistro. Geçen hafta içi Tekirdağ rakısının özel gecesi...

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
Ne zamandır Şevval Sam konseri bir kerelik bir şeydi ama sıkı hayranıysanız size bir de tüyo vereyim.

Şevval Sam’ı canlı dinlemek istiyor, ama bir türlü denk getiremiyorduk. Geçen akşam Tekirdağ Rakısı Trakya Serisi’nin, aylık olarak düzenlemeye başladığı rakı-meze-müzik gecesinin konuğunun Şevval Sam olduğunu öğrenince topladım ekibi, tuttuk Taksim’deki Hayal Bistro’nun yolunu.

Hayal Bistro’daki bu geceler her ayın ilk çarşambası yapılıyor, her seferinde başka bir şarkıcı konuk oluyor. Önden rezervasyonunuzu yaptırıyorsunuz, mezeler, yemekler ve canlı müzik eşliğinde sınırsız rakıyla keyfe dalıyorsunuz.
Yalnız mekana bir eleştirim var: Ara sıcaklar ve ana yemekler güzel ama mezeler berbat. Bir pırasa dolması yapmışlar, pırasanın kılçıkları hala boğazımda! Ayıp yani!

Haberin Devamı

Neyse ki Şevval Sam’ın güzel yorumu bütün şikayetlerimizi unutturdu, Kürdili’den Uşak’a, keyiften keyfe gark etti bütün izleyenleri. “Bu akşam bütün meyhanelerini” diye bir başladı; “Yazık olmuş o gözlerden akan yaşlara” geldiğinde, hepimiz çoktan “yaşaaa, varoool, kudur Şevval kudurrr” kıvamına gelmiştik.

DEMETİ’Yİ TAKİBE ALIN

Şevval Sam sık sık yurdışı programları yapıyor ama onu İstanbul’da dinlemek gerçekten zor. Sıkı hayranıysanız, size bir tüyo vereyim de bari şansınız olsun. Cihangir’deki Demeti Meyhane’nin sahibi, Şevval Hanım’ın kankisi. Arada keyfi olduğunda burada arkadaşlarıyla meşk ediyor, şarkılarını patlatıyor. Yakın takibe alın, bu önümüzdeki üç-beş gün içinde yine böyle bir gece olacak Demeti’de. Benden söylemesi.

ARTIK RÜZGAR KARADENİZ’DEN ESİYOR

Şevval Sam’la konser öncesi ayaküstü sohbet ettik. Gerçi Alaturka konser verecekti ama söz dönüp dolaşıp Karadeniz-mania’ya geldi. Çünkü bana kalırsa Karadeniz türkülerinde alaturkadan daha başarılı Sam. “Gülbeyaz dizisi, Karadeniz müzikleri albümü sırasında böyle bir hava yoktu” diyor, “Ama şimdi rüzgar Güneydoğu’dan değil, Karadeniz’den esiyor”. Gerçekten de öyle... Volkan Konak, biletleri en çabuk tükenen sanatçı, Rüzgarın Oğlu programı reyting rekonları kırıyor. Semih Kaplanoğlu’nun “Bal” filmi Altın Ayı alırken, Tuba Büyüküstün’ün yeni filmi de yine Karadeniz’de geçiyor. Kolbastı çılgınlığını saymıyorum bile...

Haberin Devamı

HAYAL İMPARATORLUĞU

Taksim’deki Hayal Bistro, Hayal İmparatorluğu’nun bir parçası. Bundan yıllar önce, Hayal Kahvesi adıyla İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı Sokak’ta bir konser mekanı olarak başladılar. Sonra parti ve davet mekanı Çubuklu Hayal geldi; ardından da Caddebostan, Eskişehir, Çanakkale ve Bursa şubeleri... Hayal Bistro ise Sıraselviler Caddesi Meşelik Sokak’ta eski Dulcinea’nın yerine açıldı. Tıpkı Dulcinea gibi dışarıdan son derece alımsız. Ama içeri girince şaşırıyorsunuz, sürprizli bir mekan. İki katlı, alt katında haftasonları dönüşümlü olarak Sibel Tüzün ile Timuçin Esen’in grubu çıkıyor. Üst katta yemeğinizi yiyorsunuz, sonra alt kata konsere iniyorsunuz. En beğenilen yemekleri dana yanak. Bildiğimiz dananın yanağı, 26 lira. Bu akşam ise rock grubu Chantage çıkıyor. Biletler 28.5 lira. (212) 245 10 71.

Haberin Devamı

Yeni Takanik’in yeni numarası

BALIK BÖREĞİ
Boğaz ve balık sevip de Takanik’i bilmeyen kalmamıştır herhalde. Ucuz ve taze balıklarıyla ünlendiler. Önce sahile bağlı bir tekneydediler. sonra Yeniköy’de karaya çıktılar, bir yıl önce de Arnavutköy’de şube açtılar. İki katlı, 100 kişilik sevimli bir dükkan. Epeydir gitmiyordum, geçen akşam uğradım. İçerisi full... Yeni numaraları balık böreği. Yufkanın içine mezgit, mantar, sivri biber ve kaşar dolduruyorlar, galata ununa bulayıp fritözde pişiriyorlar. 9 lira. Denerseniz, yanına mutlaka bol kepçe mevsim salatalarından isteyin. (212) 263 83 46.

Gündüz gözüyle parti

80’lerin tıfıl gündüz partisi “çay” geri döndü. Tek farkla, bu kez içki serbest. Yeni adı Day Light Disco. Kuruçeşme Funfatale’de başladılar, başka mekanlara sıçrıyorlar. Mesela üç hafta önce Şişhane’nin hit mekanı Public’teki Day Light Disco’yu anlata anlata bitiremiyorlar. Bugün yine Public’teler. Parti 15.00’te başlıyor, 20.00’de bitiyor. Bir bira 10 lira. (212) 251 51 31.

Haberin Devamı

NE VAR NE YOK?

POP SEVENLERE
Candan Erçetin BGM’de
En son “sütü seven SÜTAŞ” reklamıyla gündeme gelen Candan Erteçin bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Konsere biletler 30-80 lira. (216) 384 72 10.

ELEKTRONİK SEVENLERE
Hırsızlar Indigo’da
Galatasaray-Indigo Club bu akşam iki hırsızı ağılıyor: Thieves Like Us. Bu isim belki de rock, hip hop ve doo-wop’u karıştırdıkları için... Girişler 25 lira. (212) 245 13 07.

CAZ SEVENLERE
Fatih Erkoç IJC’de
Ortaköy’deki İstanbul Jazz Center’da bu akşam Fatih Erkoç çıkıyor. Hem trombon çalacak hem de vokal yapacak olan Erkoç’un konserine biletler Biletix’te 35 lira. (216) 556 98 00.

ANADOLU’DA BU AKŞAM

Sagopa Kajmer İzmir’de
Yunus Özyavuz, Papper M.C., Silahsız Kuvvet ya da Sagopa Kajmer... Bu akşam 18.00’de Bornova Noxx Club’da İzmirli hayranlarıyla buluşuyor. Biletler 35 lira. www.biletix.com.

Haberin Devamı

Haluk Levent Bursa’da
Sanat yaşamında 20. yılını kutlayan Haluk Levent, bu yirmi yılın birikimini bu akşam 20.00’de Heykel Resimli Bar’da timsahlarla yad edecek. Girişler 28.5 lira. (224) 223 68 51.

Duman Grubu Ankara’da
İki gün önce iki albüm birden çıkaran Duman, en yeni şarkılarıyla başkentlilerin karşısında. Bu akşam 21.30’da Kavaklıdere-312Arena’daki konsere biletler 30-35 lira. (312) 425 14 14.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!