Profesör’ün ilk macerası

Güncelleme Tarihi:

Profesör’ün ilk macerası
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2014 01:36

‘Profesör’ün Maceraları’ serisinin ilk kitabı ‘Gerekli Şeyler’, geçen aylarda Doğan Egmont yayıncılıktan çıktı. Ama dikkat edin, 12 yaşından büyüklerin okuması yasak!

Haberin Devamı

Gerekli Şeyler, ‘Profesör’ün Maceraları’ serisinin ilk kitabı. Türk bir yazar ve Türk bir çizerin hazırladığı kitapta sempatik olan, Bay Muhakkak (Yazar) ve Bay Mürekkep (Çizer) takma isimlerinin yer alması. Doğan Egmont yayıncılık tarafından piyasaya sürülen kiabın kapağında alt yayınevi olarak ‘Çokbilmişler Üniversitesi Kültür Yayınları’ yazıyor.

Kitabın önsözündeyse yine ilginç ve eğlenceli bir uyarı var: “Bu kitabın içeriği 12 yaşından büyükler için sakıncalı olabilir.” Yani sadece çocuklar için!

Kitabın baş kahramanı Profesör, ilgi çekici ve karizmatik bir karakter. Büyük bir bilimadamı olan Profesör, dünyanın en azılı canisi olan Kuduz Köpek Co’ya ve onun hain planlarına karşı savaş açıyor. Ama bu öyle kolay bir iş değil.

Kahramanımız dünyayı kurtarmaya çalışırken korsanlarla dolu bir adadan sağsalim kurtulmalu, balta girmemiş ormanlarda yol almalı, dev bir yanardağın patlamasını engellemelidir. Tabii bunlar Profesör’ün üstesinden gelmesi gereken güçlüklerden sadece birkaçı. Ama bu zorlukları tek başına yenmeye çalışmıyor. Bayan Lolipop, Ufaklık ve Baş Komiser de hep yanında.

Haberin Devamı

Anlaşılır ve sürükleyici bir dili olan kitap, yüzlerce siyah-beyaz çizimle süslenmiş. Eğlenceli kısımlarından biri de kitapta geçen korsan şarkılarından birinin müzik notalarının da korsan tarzında düzenlenip okuyucuya sunulmuş olması.
Küçük okuyuculara yardımcı olması açısından Gerekli Şeyler’in ilk 16 sayfasında, maceraya katılan tüm karakterler detaylıca tanıtılıyor.

160 sayfalık kitabın fiyatı 15 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!