Porsche Club’a türbanlı bayanları da bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Porsche Club’a türbanlı bayanları da bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 00:00

Dünyadaki 60 Porsche Club’tan biri olan Porsche İstanbul Club’un Başkanı Ahmet Şefik Öngün, "Kulübümüze üye olmak için Porsche sahibi olmanız gerekmiyor. Tüm Porsche tutkunları üyemiz olabilir. Türbanlı bayanları da kulübümüze bekliyoruz" diye konuşuyor.

Bazıları için otomobil bir ulaşım aracı olmaktan çok daha geniş bir anlam içeriyor. Otomobili bir kültür ve tutku olarak algılayanlar, kulüplerde bir araya geliyor. Ülkemizde az sayıda olan bu kulüplerden biri de Porsche Club... "Porsche kullanmanın yaşı yoktur" diyen 56 yaşındaki Porsche Club İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün, kulübün kapısının herkese açık olduğunu söylüyor. Öngün, "Kulübümüze üye olmak için Porsche sahibi olmanız gerekmiyor. Tüm Porsche tutkunları üyemiz olabilir. Türbanlı bayanları da kulübümüze bekliyoruz" diyor.

YILLIK 100 EURO

Birçok etkinliğe imza atan Porsche Club’ı 5 yıl önce kurduklarını anlatan Öngün şöyle konuşuyor: "Porsche Club yaklaşık 5 yıl önce kuruldu. O zamandan beri başkanlığını yürütüyorum. Ama kulüp biraz daha olgunlaştıktan sonra bu görevi devretmeyi düşünüyorum. Şu anda 250 üyemiz var. Kulübümüze üye olmak için bir Porsche sahibi olmanız gerekmiyor. Her yaştan ve cinsiyetten Porsche tutkunları, tüm otomobilseverler üyemiz olabilir. Hatta ’merhaba’ demeniz yeterli. Türbanlı bayanları da kulübümüze bekliyoruz. Kapımız herkese açık. Üyelik aidatımız ise yıllık 100 Euro."

FERİT BEYİN TRAKTÖRÜ

"Otomotiv sanayi ihracatının 25 milyar dolara ulaştığı Türkiye’de otomobil kültürünün geliştiğini söylemek pek mümkün değil" diyen Öngün, şöyle devam ediyor: "1950’lerin sonlarında doğru insanlarımız otomobille tanıştı. Bunun öncesinde ise sadece sayılı kişinin otomobili vardı, halkın yoktu. İşte bu nedenle Porsche Club gibi otomotiv kültürünün gelişmesine katkıda bulunan faaliyetlerin ülkemizde desteklenmesi gerekiyor. Porsche Club olarak yaptığımız etkinliklerde sponsorlara ihtiyaç duyuyoruz.

İSTANBUL PARK PAHALI

Öngün, şimdiye kadar yedi pist aktivitesi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yılda 3-4 defa pist aktivitesi gerçekleştirmek istiyoruz. Biliyorsunuz İstanbul Park’ı böyle bir etkinlik için kiralamak kolay değil, çünkü çok pahalı. Bir gün için bu rakamı 30 bin Euro’ya kadar indirebildik. Pistte otomobil kullanmak isteyen üyelerimizden 500 Euro katılım ücreti alıyoruz. Pist aktivitelerine ortalama 30 üyemiz katılıyor. Pistin geri kalan kirasını ise sponsorlarımız sayesinde karşılıyoruz" diyor.

DÜNYADA 60 KULÜP VAR

Dünyadaki 60 Porsche Club’tan birinin İstanbul bulunduğuna işaret eden Öngün, "Çoğunluğu Avrupa’da olan bu kulüplerin bazıları ise oldukça fazla üyeye sahip. İngiltere’deki Porsche Club’ın 35 bin üyesi bulunuyor. 60 kulüp arasında İstanbul’un da bulunması Türkiye’nin tanıtımı açısından çok önemli. Bugün Porsche Club üyesi bir yönetici kulüplerin kataloguna baktığında İstanbul’u görüyor" diye konuşuyor.

Ev hanımıyım, herşeyi unuttuğum tek yer pist

Porsche Club İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Berna Hatipoğlu ise iki çocuk annesi ve ev hanımı olduğunu belirterek, şunları söylüyor: "Porsche Club’a 4 yıl önce üye oldum. İlk başta otomobil kullanmanın tekniğini öğrenmek için üye oldum. Daha sonra aldığımız eğitimler sayesinde pistte otomobil kullanmak benim için vazgeçilmez oldu. Otomobil tutkusu sayesinde mutfaktan çıktım. Hiçbir bir şey düşünmediğim tek yer pist."

Anadol’la Pekin’den Paris’e gideceğiz

Anadol’un kendisi için ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Ahmet Öngün, şunları söylüyor: "2010 yılında Pekin-Paris arasında klasik otomobillerle yapılacak bir organizasyona katılmaya Erdal Tokcan ile hak kazandık. Erdal, Anadol’un üretiminde mühendis olarak çalışım bir arkadaş. Şimdi ise artık klasik haline gelmiş Anadol ile binlerce kilometre yapmaya hazırlanıyor. Onunla birlikte aracımızı baştan aşağı elden geçiriyoruz. İstanbul’un kültür başkenti olacağı 2010’da böyle bir organizasyona katılmak ve İstanbul’dan geçecek olmak büyük gurur veriyor. Günde 600-700 kilometre yaparak, 6 haftada Pekin’den Paris’e ulaşacağız. Bu Türklerin bir Türk otomobili ile katıldığı en uzun yarış olacak."

Şahenk’in Porsche markalı traktörü

Ahmet Özgün, Porsche’nin Türkiye distribütörü Doğuş otomotiv’in markaya sahip çıkmasından çok memnun olduklarını belirterek, "Doğuş Grubu’nun patronu ve bir otomobil tutkunu Ferit Şahenk’in koleksiyonuna ait bir Porsche traktörün burada bulunması da bunun bir göstergesi" dedi.

Vücudumuz etrafında tasarlanmış en mükemmel vasıta

56 yaşında olduğunu söyleyen Ahmet Öngün, şöyle konuşuyor: "2.5 yaşından beri otomobil tutkunuyum. Bence otomobil insan vücudu etrafında tasarlanmış en mükemmel vasıta. Hayatımın her döneminde otomobil oldu. Küçük de olsa bir otomobil koleksiyonum var. Üç tane Porschem var. 1973 model 27 RS, 1998 model Targa ve 2008 model 911 Turbo. Ayrıca klasik otomobillerle de ilgileniyorum. 1952 ve 1959 model olmak üzere iki adet Jaguar XK, 1957 model Chevrolet, 1972 model Anadol STC ve 1967 model Anadol A1."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!