Popstar sonrası cebimde param yoktu

Güncelleme Tarihi:

Popstar sonrası cebimde param yoktu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 00:00

Popstar yarışmasının birincisi Abidin Özşahin(30), yarışma sonrasında yaşadıklarını ve değişen hayatını anlattı..."Yarışmada birinci olduktan sonra 1.5 ay gibi kısa sürede albüm çıkarmam gerekti. Birincilik ödülü olarak Amerika'da Berklee'de okuma ödülü kazandım. Ama bir yandan da anlık fırsatları değerlendirmeliydim. İstanbul'a yeni gelmişim, ev tutmuşum, para lazım, çalışmam gerekiyor, borçlarım vardı. Cebime koyacak param yoktu."

Haberin Devamı

Abidin Özşahin (30), Popstar yarışmasının popçu kılığına bürünmüş rockçı yarışmacısıydı. Kızlar tarafından Tarkan’a benzetilişi ne kadar etkili olduğu bilinmez ama ipi göğüsleyip, Popstar sıfatını kazanan o oldu. Popstar bittiğinde herkes onun bir çıkış yapıp yapamayacağını merakla bekledi. İşte Popstar yarışmasından sonra Abidin’in yaşadıkları...

Adana’dan yarışmaya katılan, Eskişehir’de İktisat okuyan ve 12 sene barlarda rock söyleyen bir yarışmacıydı Abidin. Popstar yarışmasına katılırken rock’a kısa süreli ihanet etti ama yapmak istediği şey zaten, bir çıkış yakalayabilmekti. Yarışma bunun vesilesiydi.

Son hafta, Popstar olduğu ilan edilince havalara uçtuğunu gördük, sonra da görüntüyü kaybettik. Abidin harıl harıl bir telaşın içine düştü. Popstar olmuştu ve kendisinden bekleneni verebilmek için aceleyle bir şeyler yapmaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

Yarışmanın ertesi günü uyandığında, "Gelmek istediğim noktadayım ve istediğim şeyleri yapmak için başlangıç bugün" diye düşündü. Yarışma boyunca ekranda "Berklee’de okumak ulaşılmaz bir hayal, kazanırsam oraya gideceğim için çok mutluyum" dese de gerçek hayatta, bu cümlelerin tam tersini kurmak zorunda kaldı:

"Yarışma bittikten sonra hemen, seçtiğimiz parçalar üzerine çalışmaya başladık. İlk albümü yapmak için stüdyoya girdim. Sıcağı sıcağına bir albüm yapmamız gerekiyordu. Bir buçuk ay gibi kısa bir sürede albüm çıktı. Albüm Hürriyetdöneminde her şeyi bırakıp Berklee’ye gidemezdim. Anlık fırsatı değerlendirmeliydim. İstanbul’a yeni gelmişim, ev tutmuşum, para lazım, çalışmam gerekiyor, borçlarım vardı. Sponsor, yol masrafımı karşılasa da Amerika’da cebime koyacak param yoktu. Burası Türkiye, işinizin başında durmadığınızda ipin ucu kaçıyor. Amerika’ya gidemezdim."

Popstar olmuştu, albümü de vardı, kızlar sokakta yol kesip imza, resim, öpücük istiyordu. O televizyondan bu televizyona, o gazeteden bu gazeteye koşturuyordu. Hatta Türkiye’nin sorunlarının tartışıldığı siyasi bir TV programına bile çıkmış, içinden "Ne işim var burada" demesine rağmen "Racon bu herhalde" diyerek fikirlerini açıklamıştı. Peki hiç havaya girip, böbürlendi mi? "Yarışmanın verdiği şöhret, televizyonlara çıkmanın cazibesi, bir de albümüm vardı. Biraz hava oldu açıkçası. Başından beri kendimi kaptırmaktan korkuyordum."

Haberin Devamı

ŞÖHRET DEĞİL SEVİLMEK İSTİYOR

Abidin’in AÅŸktan Yana albümü söylediÄŸine göre 150 binin üzerinde sattı ama o albümden para kazanmadı. Hatta bu yüzden, "Yarışmaya girdi, ünlü oldu, parayı vurdu" diyenlere çok içerliyor.Â

Abidin, albüm sayesinde köylerden kasabalara kadar gidebildiği her yerde 200’e yakın konser verdi. Hiçbir festivale hayır demedi.

Abidin’in şöhretle ilgili söyleyecekleri var: "Şöhret denilen bir rüzgár. Şöhret olmak mı, sevilen biri olmak mı, bunun kararını vermek lazım. Şöhret olmak için yerli yersiz sürekli gündemde kalmak gerekiyor. Şöhretli değil, sevilen kişi olmak istiyorum. Kemik bir kitlem olsun, beni iyi günde de kötü günde de yalnız bırakmasın. Barış Manço ve Cem Karaca’nın kitleleri böyleydi. Dizilerden teklifler geldi ama ben oyuncu değilim. Her şey para değil."

Haberin Devamı

Abidin kulüplerde sahneye çıkıp, konserlerden biriktirdiği parayla evine bir stüdyo kurdu. Konser grubu oluşturdu. Şimdi ikinci albümü için çalışıyor. "Albüm yapmak büyük para gerektiriyor. Zaten çoğu satmıyor. Doğal olarak prodüktörler kimseye albüm yapmak istemiyor. İkinci albümümü hazırlıyorum. İlk albümde benden beklenen pop değildi. Yarışma boyunca rock’çıyım deyip durdum, sonra pop albümü çıkardım. Şimdi bir rock albümü hazırlıyorum. Koyu bir rock olmayacak. Akustik, biraz yol müzikleri gibi bir albüm olacak. Rec by Saatçi etiketiyle çıkacak."

YARIŞMA ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞMÜYORHürriyet

Abidin’in en önemli hayranlarından biri jüri üyesi Zerrin Özer’di. Abidin için "Olağanüstüsün" diyordu. Peki, Abidin, en büyük destekçisiyle diyaloğunu sürdürüyor mu? "Zerrin Hanım’la ara sıra görüşüyorduk. Hele konu rock olunca saatlerce konuşuyorduk. İlk albümüm çıkmadan birkaç rock parça verdi, pop olacağı söylenince bunları kullanmadık. Şimdi evlendi, hiç görüşemiyoruz."

Haberin Devamı

Abidin, Popstar’da yıldızının barıştığı Firdevs, Barış gibi isimlerle görüşüyor sadece. Aslında sadece Abidin değil, diğer tüm yarışmacılar Popstar kimliğiyle anılmak istemiyor: "Biz yarışmaya katılabilen şanslı isimlerdik. Albüm yapmadan, şöhret şansını elde etmiştik. Bu büyük bir şanstı. Evet, biz o yarışmanın parçalarıydık ve yarışma bitti." Abidin İstanbul’da, Firdevs ile aynı semtte mütevazı bir evde yaşıyor, kulüplerde çıkmayı tercih etmese de yine de sahne alıyor.

YARIN: ELENA  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!