Podyumdan esintiler

Güncelleme Tarihi:

Podyumdan esintiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeniden giyinme vakti geldi. Uzun ve sıcak yazın ardından farklı bir stil yaratmanın tam zamanı. Seçenekleriniz çok fazla. Romantizmi barındıran teknoloji ile modern ve klasik çizgiler arasında tercihinizi yapabilirsiniz, tercih size kalıyor.

Bu sezon şık olmanın sayısız yolu var. Sadeliği yakalamak da zannedilenden çok daha kolay. Geçmiş senelerin aksine moda kendini ‘‘casuel’’e (etek-süveter) adıyor; rahat, vücudu saran kısa ya da yerlere kadar uzanan el örgü bol kazaklar, balıkçı yaka (tercihen kaşmir ya da moher) üstler revaçta. Kumaşlar ise ultra lüks. Çünkü tasarımcılar eklektik örgülere, rahat jarselere ve en çok da kürk parçalara yöneliyor. Etekten süveterlere, büstiyerden ayakkabıya kadar her şeyde kürk var. Feminen görüntüyü ortaya çıkarmak için de vücuda oturan elbiseler, pahalı tül kumaşlar ve işlemeler mevcut. Kıyafetler gri ya da metalik değilse baştan aşağı siyah, beyaz ve kırmızı. Renkli seçenekler de var. Sezonun müjdesi kemer ise hemen her şeyle takılıyor.

SINIRSIZ YARATICILIK

Modacılar yaratıcılıklarının sınırlarını aksesuvarlarda iyice zorluyorlar. ‘‘Binbir Gece Masalları’’nı hatırlatan takılar, ayakkabılar... Tüvit üstüne strasslar, kürk üstüne payetler, moher üstüne danteller, maskülen kumaşlar üstüne çiçekler... Ceketlerin, kazakların, elbiselerin ve paltoların üstündeki binlerce ışık gece ve gündüzü aydınlatıyor. Sirenleri çatlatan, elbiseler, çarpıcı tunikler, fermuarlı ceket etekler ve fütürist çizgiler... Moherden kadifeye, trikoya, deriye envai çeşit kırmızı kışın hararetini arttıracak. Minimalizm yaratıcı kesimlerle yıkılıyor. Kimi zaman drape veya dümdüz, kimi zaman da sık plili ya da derin yırtmaçlı yorumları var. Etek boyları diz civarında ya da bileklere kadar.

Uzakdoğu’yu, Çin’i, Rusya’yı hatırlatan çizgiler ve daha çok devore. Kah tek parça elsibe ya da tulum, kah pantolon-ceket olarak yorumlanıyor. Bazen de tülle birleşerek vücudun bütün hatlarını ortaya çıkartıyor. İster modern, ister klasik kesimli olsun zarafetini hiç kaybetmiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!