Perili şatoda düğün

Güncelleme Tarihi:

Perili şatoda düğün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2006 00:00

Ünlü aktör Tom Cruise ile Katie Holmes’ın dünya evine girdiği İtalya’nın Bracciano kasabasındaki Odelscalchi Şatosu’nda yüzyıllardır yaşlı kocası tarafından öldürülen düşesin hayaletinin gezdiğine inanılıyor. Hayalet, çiftlere pek de şans getirmiyor.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’un kalbi dün ünlü aktör Tom Cruise ile Katie Holmes’ın evliliğe adım attıkları İtalya’nın Bracciano kasabasındaki Odelscalchi Şatosu’nda attı. Fakat belediye sarayının şatoyu gören her penceresi için 1000 euro kira bedeli ödeyen basın mensupları kadar, ünlüler geçidini görmek için şato önüne gelen kalabalık da hayal kırıklığına uğradı. Davetliler sıkı güvenlik önlemleri altında siyah camla otomobillerle şatoya girerken, TomKat diye anılan çift de kameralardan kaçtı. Scientology tarikatının usülleriyle yapılan yemin töreninin ardından şato surlarında alev gösterisi yapılması dışında tüm gece dış dünyaya kapalı geçti.

Sır gibi Hollywood düğününe ev sahipliği yapan şato, hayaletiyle de meşhur. Yaşlı ve kıskanç kocası tarafından öldürülen Düşeş Medici’nin hayaletinin şatoda evlenen çiftlere pek de uğur getirmediği iddia ediliyor.

/images/100/0x0/55eab478f018fbb8f891725f

Haberin Devamı

Şato, 15’inci yüzyılın sonlarında soylu Orsini ailesi tarafından inşa ettirildi. Hayalet efsanesini yaratan olay ise yaklaşık 400 yıl kadar önce yaşandı. Genç ve güzel Isabelle dei Medici, kendisinden epey yaşlı olan Paolo Giordano i Orsini’ye gelin gitmişti. Kadının pek çok sevgilisi olduğuna dair çıkan söylentiler üzerine kocası gizli bir bölmeden yatakodasına sızarak Isabella’yı boğarak öldürmüştü. Zamanla bedbaht kadının hayaletinin şatonun içinde süzüldüğüne dair söylentiler aldı başını gitti.

1949 yılında şato o dönemlerde "asrın düğünü" olarak lanse edilen Tyrone Power ile Linda Christian’ın düğününe evsahipliği yaptı. Ancak evlilik, yedi yıl sonra boşanmayla son buldu. Şatoda evlilik, Amerikalı yönetmen Martin Scorsese ile Isabella Rossellini’yi de şans getirmedi. Bu nedenle olay giderek düşesin laneti olarak algılanmaya başladı. Şatonun Silah Salonu’nda evlenmeye niyetlenen Cruise ve Holmes için tek teselli ise aynı mekanda 1998 yılında evlenen CNN’ın yıldız muhabiri Christiane Amanpour ile eski ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan James Rubin’in hálá mutlu mesut yollarına devam etmesi olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!