Perdeler açılsın kelimeler yükselsin

Güncelleme Tarihi:

Perdeler açılsın kelimeler yükselsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 02:01

Ülkede yaşanan gerilimin gölgesinde politik söylemlerin, muhalif tavırların başrolde olduğu tiyatro sahnelerinde bu yıl hangi oyunlar çok konuşulacak, çok izlenecek? Önden iştah açıcı niyetine öne çıkan oyunlardan vurucu diyaloglar, çarpıcı metinler...

Haberin Devamı

Mezarsız Ölüler

“Davadan söz etmeyelim. Uğruna çalışabildiğin sürece davadan söz edebilirsin. Dava bizi başından attı. Çünkü yararlı olamadık. Ülkenin dört bir yanında kadınlar bizim yerimizi alacak çocuklar doğuruyor. Varlığımızı haklı kılmayı denedik ama başaramadık. Şimdi öleceğiz ve haksız ölüler olacağız.”

(Ümit Doğan’ın yönettiği, Berna Küçülmez, Mehmet Günal, Mehmet Zeki Giritli, Özgür Şahin, Seda Yüz ve Ümit Doğan’ın rol aldığı, savaşın yıkıcı atmosferinde insanın varolma mücadelesini anlatan oyun ekim ayından itibaren Gri Sahne’de.)

Aşka 103 adım

“- Evlilik motosiklet gibidir. Kim icat ettiyse sadece gençleri düşünmüş.
- Bizim zamanımızda bir sarı ışık vardı. Trafikte bizim kuşağın ağır
hareket etmesinin sebebidir. Halbuki siz, ya yeşilsinizdir, ya kırmızı ya da sarı ışık ! Evlilikte mutlaka sarı ışık”

Haberin Devamı

(Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok, Koray Kurt ve Suna Keskin’in rol aldığı aile komedisi tadındaki oyun 29 Eylül’den itibaren Profilo sahnesinde.)


“Kapitalizm bir şehir olsaydı Las Vegas olurdu. Peki ya insan olsaydı? Kapitalizm diğer politik sistemlere benzemez. Kapitalizm şişman adamdır. Tonton şişko adam ortama hâkimdir. İnsanların sırtını sıvazlar. Herkese içkiler ısmarlar. Herkese kendini iyi hissettirir....”

(Dot’un yeni sezonun açılış projesi olarak hazırladığı, G-Mall’da sahnelecek, ünlü İngiliz oyun yazarlarının yazdığı güncel ve politik kısa oyunlardan oluşan ‘Makas Oyunları’ndan. Yönetmenler: Murat Daltaban, Tuğrul Tülek ve Serkan Salihoğlu. Oyuncular: Deniz Türkali, Murat Daltaban, İbrahim Selim, Tuğrul Tülek, Pınar Töre, Enis Arıkan, Elvin Aydoğdu, Su Olgaç, Tuğçe Altuğ

Adolf

“Adolf: Beni böyle görmelerini istemiyorum Hans. Işıklar gözlerimi yakıyor ve ellerim o kadar titriyor ki, gitme zamanım geldiğinde tabancayı doğru dürüst tutamayacağımı hissediyorum.”

(Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alan tek kişilik oyun Adolf’ta, Toprak Sergen başrolde. Oyun, Bo Sahne’de.)

Yaşamaya Dair- Bursa Cezaevinden Mektuplar

“Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın. Bir sincap gibi meselâ... Yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden...”

Haberin Devamı

(Genco Erkal’ın “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevinden Mektuplar” oyunu, sezon boyunca, Dostlar Tiyatrosu tarafından tiyatroya dönüştürülerek perdelerini açan Eminönü’ndeki Ali Paşa Hanı’nda.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!