Güncelleme Tarihi:
Sabahın erken saatlerinde Osmaniye’nin içinden Zorkun Yaylası’na tırmanırken aklıma yeni bir meyve ile tanışacağım gelmemişti. Neticede bir arkadaşımı ziyarete gidiyordum. O da Erzinliler’in Yaylası Zorkun’da dinlenmeye çekilmişti… Ağır bir hastalığa yakalanmıştı. Hem tedavisini sürdürüyor, hem de dinleniyordu…
Pepino adını önce ondan duydum… Çok dinçti… Neredeyse bir yıldır mücadele ettiği hastalık onu yıkamamıştı. Dinçti, yürüyordu, araba kullanıyordu. “Bu yıl 150 kilo pepino yedim…” dedi. Şaşırdım. Pepino adını ilk kez duymuştum.
- Nedir Pepino? Diye sordum…
- Pepino bir meyve, dedi. Şimdi seni Pepino’yu Çukurova’ya getiren arkadaşla tanıştırmak istiyorum…
Birlikte arabaya bindik, Küllü Köyüne hareket ettik…
Zorkun Yaylası farklı bir yerdir. Gerçekten de burası cennetten bir köşedir. Adeta çam ağaçlarının hayat bulduğu, her tarafı yeşil, mükemmel bir doğa cennetidir Zorkun…
Küllü Köyü’ne geldiğimizde Kadir Aslan’ın bahçeli evinde durduk… Tek katlı bir yerdi burası ve Kadir Hoca da evinin balkonunda oturmuş dostları ile sohbet ediyordu.
Kendisiyle tanışma faslından sonra ben hemen sözü Pepino’ya getirdim…
- Nedir Pepino? diye sordum…
Kadir Hocam bana bir saat boyunca Pepino’yu anlattı… Şimdi ben de size bu faydalı meyvenin özelliklerini aktarıyorum…
Bir kere bu meyve kanser hücrelerini yok ediyor, öldürüyor. Bu nedenle dünyanın en faydalı ve en pahalı meyvesidir… Ayrıca pepino meyvesinin hücre yenileyici özelliği var. Çocukların ve ihtiyarların bu meyveyi çokça tüketmesi gerekiyor…
Kadir Hocam anlattıkça ben de not alıyorum…
Pepino C vitamini deposu olarak da adlandırılıyor. Kalsiyum bakımından çok zengin, bu nedenle ağrılara ve sızılara da çok faydalı…
Kolestrolü düşürüyor. Şeker hastaları için Pepino bulunmaz bir meyve…
Aşırı tatlı olmadığı için hipertansiyon hastalarını için Pepino öneriliyor…
İnternete girdiğinizde Pepino ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz…
Kadir Hoca’yı dinlerken bu meyveyi görmek istedim…
- Sana ancak fidanını gösterebilirim, dedi. Eğer bir buçuk ay sonra gelirsen meyvesini de yersin…
Birlikte Pepino fidanının yanına gittik. Küçük, bodur bir bitki bu… Meyvesinin ağırlığı 100 gramdan bir kiloya kadar değişebiliyor ve her fidan 15 tane meyve üretiyor. Sayı bazen artıyor, bazen de azalıyor…
- Küçükmüş, dedim. Bunu saksıda yetiştirmek mümkün mü?
Kadir Hocam evet deyince bir fidan da ben aldım eve döner dönmez pepinoyu saksıya yerleştirdim. Şimdi meyvesini bekliyorum. Fidanım henüz bir haftalık… Meyve verme süresi bir buçuk ay. Pepino çok da arsız bir bitki… Hemen büyüyüp meyve veriyor… Ve dört gözle meyve vermesini bekliyorum. Kanser hüclerelerini öldürdüğü için bu meyveyi çok sevdim… Balkonumdaki Pepino’ya gözüm gibi bakıyorum. Umarım vaktinde meyve verir… Amacım sizi böyle faydalı bir meyvenin varlığından haberdar etmekti… Araştırın, Pepino’nun gücünü siz de keşfedeceksiniz…