Pentagon'a kılpayı

Güncelleme Tarihi:

Pentagona kılpayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2004 02:25

11 Eylül Komisyonu, 575 sayfalık nihai raporunda, halef-selef başkanlar Clinton ve Bush’u, ‘hayal gücü ve yönetim yeteneğine sahip olmamakla’ suçladı.

Pentagon’u vuran uçaktaki teröristlerin havalimanı güvenlik kamerasına yakalanan görüntüleri ortaya çıktı. Beş terörist güvenlikten kolayca geçmiş. Üstelik içlerinden ikisi, El Kaide ile ilişkisi nedeniyle terörist izleme listesine alındığı halde.

11 Eylül günü Savunma Bakanlığı Pentagon’a çakılan 77 sefer sayılı American Airlines uçağında bulunan beş teröristin, Washington’daki Dulles Havalimanı güvenliğinden geçerken çekilen kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Saldırıda yakınlarını kaybedenlerde şok etkisi yaratan görüntülerde hava korsanlarının güvenlikten rahatça geçtiği görülüyor. Kayıtlarında, beş Arap hava korsanından dördünün, metal tarama cihazlarını alarma geçirdiği görülüyor. Alarm üzerine, bu dört korsan üç kez taranıyor. Hava korsanları, uçağı ele geçirmek için kutu kesen bıçaklar kullanmışlardı. Taramalar sırasında bulunsa bile, o dönemde, kutu kesen bıçakların uçağa götürülmesine izin veriliyordu.

TERÖR LİSTESİNE BAKILMADI

77 sefer sayılı uçağa binen beş teröristten ikisi, Halid el Midhar ve Navaf el Hamzi, 11 Eylül eyleminden iki hafta önce 24 Ağustos 2001 günü Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından terör izleme listesine alınmışlardı.

O dönemde uçak yolcularının isimleri, terör listesindeki isimlerle karşılaştırılsa, belki de en azından Pentagon saldırısı önlenebilecekti. New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin ikinci kulesinin isabet almasından sonra Savunma Bakanlığı’na çakılan uçaktaki 64 kişi ile birlikte 125 Pentagon çalışanı can vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!