Partilerin yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Partilerin yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gösteri dünyasının ünlü kadın ve erkekleri davetlerde biraraya geliyorlar. Partilerin bir şöhretler resmi geçidi olması, üç gece üstüste, farklı kuruluşların düzenledikleri partilerde boy gösteren isimlerin hep aynı olması bizleri şaşırtıyor.

Richard Brecker ve Claire Nye, uluslararası bir parti düzenleme şirketinin iki ortağı. İngiltere'de yayınlanan ‘‘Now Dergisi''nde iki ortağın açıklamaları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Richard Brecker'e göre, ortağıyla birlikte sürdürdüğü işin bu saydıklarımızdan çok daha zor olduğu kanısında. Bir davete, bir film galasına, bir kutlama partisine gösteri dünyasının en kalburüstü isimlerinin katılmasını sağlamak, dünya barışını sağlamak kadar zor bir iş. Bu kişilerin o toplantılara, eğlencelere davetiye aldıkları için hemen katılmaya karar verdiklerini düşünmeyin. Parti sahibi, davet edilmesini istediği kişiler için belirli bir ücret ödemeyi, onların parti için yapacakları masrafları karşılamayı baştan kabul ediyor.

Liste çok mühim

Kuşkusuz davetli listesinin hazırlanması da çok önemli. Hollywood'da kimin kiminle evli olduğunu, kimin kimden yeni boşandığını ve kimin kiminle ilişkisinin bulunduğunu ezbere bilmek gerek. Yeni boşanmış çiftler aynı partide biraraya gelmeyi genellikle istemiyorlar. Eğer erkek eski karısından daha ünlüyse, partiye o davet ediliyor. Yeni sevgililer, olay yaratmak için partilere katılmaya dünden hazır görünüyorlar. Onların da kıyafet sorunlarının çözümlenmesi, davet hazırlama şirketinin elemanlarına düşüyor. Özellikle kadınlara en gözde modaevlerinin yeni modellerini sunmak şart. Bu arada bazı modaevleri, yeni modellerinin görülmesi için kıyafeti ünlü bir yıldıza armağan etmeyi göze alıyor.

O varsa asla gelmem

Gösteri dünyasında birbiriyle kadeh tokuşturmak bir yana, aynı çatı altında bulunmaya bile tahammül edemeyen sanatçılar var. İşte böylelerinin aynı partinin konuk listesinde yer alması, tam bir skandal olabilir. Parti düzenleyicileri, gösteri dünyasında olup biten herşeyi bilmek zorundalar. Ayrıca, kaprisli, şımarık sanatçılara nasıl yaklaşılacağını da öğrenmeleri gerekiyor. Örneğin Jean Claude Van Damme'ın bir Hollywood partisine katılması için ona büyük bir ücret ödenmesi şart. Ve de aktörün parti saatine kadar ayık kalmasını sağlamak zorunluluğu var. Sanatçıların çeşitli vakıflar ve yardım kurumları için düzenlenen gecelere katılmaya pek hevesli oldukları belirtiliyor. Bu tür gecelerde, sanatçılar onlara ayrı bir ilgi gösterilmesini ve ne kadar yardımsever olduklarının anlatılmasını şart koşuyorlar.

Bu partiler için önceden hazırlanmış listeler var. Şirket çalışanları, müşterilerin en çok kimleri partilerinde ağırlamak istediklerini saptıyorlar. Ellerindeki listelere göre davetiye hazırlayıp, söz konusu sanatçılarla temasa geçiyorlar. Bütün bu çalışmalar davet tarihinden iki üç ay önce başlıyor ve genellikle de son güne kadar devam ediyor. Son gün de bir aksilik çıkması olasılığı var. Örneğin kısa bir süre önce Jerry Hall ile Mick Jagger bir partiye katılmayı kabul etmişlerdi. Eski karı kocanın kararı, partinin başlamasına bir saat kala değişti. Eski karı koca, ayrılmalarına neden olan Brezilyalı manken Luciana Morad'ın da partiye katılacağını öğrenince, kararlarından vazgeçtiler. Partilere katılması istenen ünlülerin listesi hemen her yıl değişiyor. 2000 yılının birinci listesinde yer alan isimler şunlar: Tom Cruise, Brad Pitt, George Clooney, Tom Hanks, Nicole Kidman, Antonio Banderas, Leonardo Di Caprio, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Kate Winslet, Madonna, Hugh Grant, Elizabeth Hurley, Cate Blanchett...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!