Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2004 00:00
Yeryüzünde, dondurma kadar yaygın ve sevilen bir yiyecek olduğunu sanmıyorum!Bizim gibi, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde dondurma, sadece yazın yenilen ‘yazlık’ bir tatlı olarak görülse de, İskandinav ülkeleri ve Amerika’da, dondurma yılın 12 ayı boyunca bolca tüketilir. Aslında dondurmanın esası; süt, krema ve yumurta olmasına karşılık; biz bol salepli kaymaklı dondurmayı, Fransızlar bol buzlu sorbeleri, Amerikalılar da bol kremalı ve çikolata soslu kuplara bayılırlar. Bense dondurma kökenli parfe tatlısını çok severim. Hem çok çabuk yapılan pratik bir tatlıdır, hem de evde bulunan her tür ürünle zenginleştirmek mümkündür! Ayrıca, serviste üstüne çikolata sos da eklenir ve her damak tadına mutlaka uyar.İnce NoktalarBütün haldeki dana eti, tavuk ya da hindi etini, çabuk ve sağlıklı pişirme yöntemlerinden birisi de fırın poşetleri kullanmaktır.KABUL GÜNÜÇilekli afrodit pastasıYapılışı:İlk olarak sade ya da kakaolu hazır keki ılık sütle iyice ıslatalım. Hazır vanilyalı pudingi, iki bardak süt ilavesiyle sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim ve ılınınca, kekin üzerine düzgünce sürelim. Çilekleri boylamasına ikiye dilimleyip, pudingin üzerine bir güzel yerleştirelim. Şimdi de jöleyi, bir kaseye koyduğumuz yarım bardak kaynar suda karıştırarak iyice eritelim. İçine 1 su bardağı buz gibi suyu ekleyip, devamlı karıştıralım. Sonra da hiç vakit kaybetmeden jöleyi, kaşıkla ve yavaş yavaş, çileklerin üzerini kapatacak şekilde dökelim. Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servise sunalım.8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 5 dakikaMalzeme listesi1 adet hazır kek1 su bardağı ılık süt1 paket hazır vanilyalı puding2 su bardağı süt2 su bardağı çilek1/2 paket muz jölesi1/2 bardak sıcak su1 bardak soğuk suZeytinli kibele salatasıBulguru sıcak suyla ıslatarak, 10 dakika kadar kabarmasını bekleyelim. Sonra da içine salçayı, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyerek, elimizle iyice yoğuralım. Servis tabağına alıp, üzerini yeşil çekiç zeytini ile süsleyelim. Arzu ederseniz, az miktarda marul, yeşil sivri biber ve domatesle, salatanın içine çeşni katarak, servise sunabilirsiniz.8 kişilikHazırlama süresi 20 dakika2 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1
yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı zeytinyağı2 adet limonun suyu 2 çay kaşığı tuz1 su bardağı yeşil çekiç zeytiniMarul, yeşil biber, domates (isteğe bağlı)
button