Özsüt pastası Avrupa’da

Güncelleme Tarihi:

Özsüt pastası Avrupa’da
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2004 00:00

64 yıllık geçmiÅŸe sahip Ä°zmirli tatlı üreticisi Özsüt’ün frenk üzümünden hazırladığı ‘Özsüt’ün aynası’ adlı pastası Fransızlar’ın dünyaca ünlü pasta dergisi Le Journal Du Patissier tarafından yaz pastası olarak birinci seçildi. 27 yıldır yayınlanan derginin 288’inci sayısında pastaya iki tam sayfa yer ayrıldığını belirten Özsüt’ün sahiplerinden Ä°brahim Urlulu, ‘Dünyanın en prestijli pastacılık dergisinden bu ünvanı almak bizim için büyük bir onur oldu. Yaz sezonunun en iyi pastası seçildik. Fransız ustamız Christohne Niel önderliÄŸindeki ekibimiz, hamur, krema, pasta dış cephe, içine konulan malzemelerin listesi ve fotoÄŸrafını dergiye gönderdi. Ve sonuç olarak pastamızı seçtiler. Türk pastacılığının geliÅŸimini dünyaya göstermiÅŸ olduk’ dedi. Frenk üzümünün Türkiye’de üretilmediÄŸini, yurtdışından ithal ettiklerini belirten Urlulu, ‘Çok farklı bir aroması olan bu meyvayı halkımız da kısa sürede çok beÄŸenecek. Eylül’den itibaren Türkiye genelinde 80’e varan Özsüt ÅŸubelerinde bu pastayı satışa sunacağız’ diye konuÅŸtu. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!