Oyunculuğa hazır değilim

Güncelleme Tarihi:

Oyunculuğa hazır değilim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 02:00

Hakan Akkaya’nın geçtiğimiz haftalarda Karaköy’deki Antrepo 3’te düzenlediği defile, moda dünyasında çok konuşuldu. Defileye damgasını vuran isim ise altında slip mayo ve elinde sigarayla podyuma çıkan Ceyhun Mengiroğlu’ydu. Podyumda göründüğü an nefesleri kesen Mengiroğlu kimdir, sizler için öğrendik.

Haberin Devamı

* Hakan Akkaya defilesiyle başlayalım. Podyuma sigarayla çıkmanızı Hakan Bey mi istedi?      

- Aslında sigara fikri defileye kadar yoktu. Hatta çalışmalarımız sırasında da böyle bir şey konuşulmadı. Kıyafeti giydiğimde Hakan yanıma geldi, “Sigara yakmanı istiyorum. Sigarayı yakıp çıkarsın, yürümeye başlamadan önce atarsın” dedi.

* Ama siz podyumun başına kadar sigarayla yürüdünüz...
 
- Evet, madem yaktık, yürüyelim bari dedim.

* Üzerinizde slip mayo vardı. Podyuma pantolonlu ya da pantolonsuz çıkmanın sizin için bir farkı var mı?

- Bir model için farkı olmamalı bence. Ama belli şeyler var tabii, defilede belli bir çıplaklığı aşamazsınız. Çünkü defile herkese hitap ediyor.

* Çıplak ya da tangayla çıkmaz mısınız yani, bahsettiğiniz bunun gibi bir sınır mı?

- Tabii ki çıplak ya da tangayla çıkmam. Sadece Türkiye için de söylemiyorum bunu, dünyanın hiçbir yerinde yapmam. O benim çizgimdir.

* Bir de Onur Baştürk, sigara olayının John Galliano defilesini hatırlattığını yazdı, bu konudaki yorumunuz nedir?

- Doğru, John Galliano’nun böyle bir yürüyüşü var ama bu daha önce kimin neyi yaptığıyla alakalı değil. Bu bizim daha önce çalıştığımız bir şey olsa “Acaba bir yerden mi alındı?” diyebilirsin ama Hakan o anda o kararı verdi. Bu daha önce yapılmış olabilir, önemli değil. Önemli olan, orada güzel bir iş çıkması. Bence Onur Bey de kötü anlamda söylememiştir bunu. Ayrıca Galliano’nun yaptığı bir şeyi orada hissettirebildiysek ne güzel.

KADINLAR “ÇOK İYİYDİN” DEDİ

* Defileden sonra kadınlardan nasıl yorumlar aldınız?

- Kadınlar “Çok iyiydin” dedi. “Çok erkeksiydi” denmesini beklemiyordum ama demek ki kıyafeti iyi taşımışım.

* Normalde kadınlara slip mayo hiç çekici gelmez ama...

- Evet, benim de kullandığım bir şey değildir slip mayo. Ama bu bir şov ve şovu iyi yaptığınızda göze batmıyor. Bence bunda Hakan’ın büyük etkisi var.
Hazırladığı koreografiyle birlikte sunum da çok güzeldi.

* Modellikten öncesini biraz anlatsanız...

- Turizm ve Otelcilik okudum. O sektörde birkaç sene çalıştım ama iş hayatının kapitalistliği beni çok çekmedi. Sisteme uygun bir adam olmadığımı fark ettim.

* Daha önce aklınızda yok muydu modellik?

- Vardı aslında ama kendimi hazır hissetmem ve “Bunu yapabilirim” demem biraz uzun sürdü. O yüzden modelliğe biraz geç başladım.

* Kaç sene oldu başlayalı?

- Üç yıl önce başladım, şu an 26 yaşındayım. Geç başladım ama bu süreçten ötürü hiç pişman değilim. Bence çok daha iyi oldu, çünkü başlamadan önce dünya piyasasını çok araştırdım.

İLK DEFİLE DUBAİ’DE

* Yurtdışında defilelere çıkma fırsatınız oldu mu?

- Yurtdışı ayağı çok çabuk gelişti. Orada yapmaya başlayınca benimsedim modelliği zaten. İlk olarak Dubai’de bir defileye çıktım, o benim için ‘top’ oldu. Son iki sezondur Milano Moda Haftası’na da katılıyorum. Her sene beş ay New York’ta bulunuyorum.

* Zirveden mi başladınız yani?

- Bu meslekte zirve yok. Benim için zirve Milano’dur ya da New York’tur.

* Yurtdışında çalışmanın ne gibi farkları var?

- Aslında benim için defilenin nerede olduğu hiç fark etmez. Yemeği bir mahalle restoranında yemek vardır, bir de lüks bir restoranda. Lüks restoranda yediğinde egolarını daha çok tatmin edersin. Bu da aynı şey. Milano, özellikle erkekte modanın merkezidir.

SONUNA KADAR DEVAM ETMEM

* Peki, iş hayatından modelliğe geçişin zorlayıcı yanları oldu mu?

- Tam anlamıyla birbirine zıt işler. Adapte olmakta zorluk çektiğim oldu. Özel hayatımda çok rahat bir adamımdır, bu işe başladığımda kamera önüne modellik yapmak bambaşka bir şeymiş onu gördüm. Buna alışmak biraz zorladı.

* Biyolojik bir gerçek var; yaşlanıyoruz. Modelliği ne zamana kadar yapacaksınız?

- Ben modelliğin belli bir yaşa kadar yapıldığı düşüncesine katılmıyorum. Moda dergilerine baktığınızda her yaştan her tipte model görebilirsiniz. Sektör genişliyor, hazır giyim sadece gençler için değil, herkes için. Ama yine de bu işe sonuna kadar devam etmeyi düşünmüyorum...

OYUNCULUĞA HAZIR DEĞİLİM

* Sonrası için ne gibi planlarınız var?

- Hayatıma başka bir yön vermek istiyorum. Aslında çok alışıldık bir şey olabilir ama oyunculuk yapmayı düşünüyorum. Son bir yıldır oyunculuk eğitimi alıyorum, kendimi hâlâ hazır hissetmiyorum. Kendimi doldurmam gerektiğini düşünüyorum.

* Modelliğe başlarken “Modellikten oyunculuğa geçen çok kişi var, ben de ileride oyuncu olurum” dediniz mi?

- Demedim, çünkü o zaman oyunculuk yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Ben yerleşik hayatı seven bir adamım. Modellikte sabit kalamazsınız. Sevdiğim insanların yanında olamama hissi beni tatmin etmiyor. Oyunculuk o anlamda bana daha yakın geliyor.

* DEFİLEYLE GEÇİNMEK ZOR

Modeller, defilelerden geçinebiliyor mu?

- Modellerin oyunculuk sektörüne geçmek istemesinin sebebi ekonomik anlamda sınıf atlamak. Sektör, çok büyük kazançlar sağlamıyor. Dünya piyasasına çıkmadığınız sürece ekonomik rahatlık sağlayamazsınız.

* Buradaki defilelerde mi daha çok kazanıyorsunuz, yurtdışındaki defilelerde mi?

- Defileler, modelin vitrinidir. Model her zaman katalog çekimlerinden, yaptığı kampanyalardan para kazanır. Yurtdışındaki defilelerde alınan ücretler de buradakinden çok farklı değil.

Haberin Devamı

GÜZEL ADAMIM DEMEKLE MODEL OLUNMUYOR

Bu iş “Güzel bir adamım” demekle olmuyor. Ben bunu demiyorum ve model olmayı düşünen kimseye de tavsiye etmiyorum. Bana göre model olmak, giydiğin kıyafete bir karakter vermektir.

Haberin Devamı

MODELLER DE PİJAMAYLA BAKKALA GİDER

* Bir modelin modayı takip etmek gibi bir zorunluluğu var mıdır?

- Milano’da sokakta kaykayla gezen, şortuyla yürüyen çok model gördüm. Böyle bir şey söz konusu değil ama yine de özenli olmak zorundadır model.

* Bir model pijamayla bakkala gidemez mi mesela?

- Gidebilir tabii ki. Ben hiç çekinmeden gidiyorum.

GECE HAYATINI SEVMEM

* Nerelisiniz? Hep İstanbul’da mıydınız?

- Şişli’de doğdum, çocukluğum da burada geçti. Ailem Karadenizli. Dedemler Kastamonu’dan göç etmişler.

* Sosyal hayatınız ne durumda, çok gezer misiniz?

- Çok sosyal olduğum söylenemez. Genelde evde ya da arkadaşlarımlayımdır. Gece hayatını çok seven biri değilim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!