Oto hırsızı Asım Noyan

Güncelleme Tarihi:

Oto hırsızı Asım Noyan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2005 00:53

Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ve İstanbul’da birçok alanda artan suçları ve mafya babalarını alaycı bir anlatımla eleştiren ‘Organize İşler’ adlı filmin çekimlerine başlandı. Yılmaz Erdoğan filmde, oto hırsızı şebekesinin başı Asım Noyan rolünde.

Türkiye’nin en çok izlenen ilk üç filmi; ‘Vizontele’, ‘Vizontele Tuuba’ ve ‘GORA’nın yapım şirketi BKM Film, yeni filmi ‘Organize İşler’in çekimlerine başladı. ‘Garanti-Bonus Card’ ana sponsorluğunda gerçekleştirilen film, 2006 yılının ilk haftalarında seyirciyle buluşacak. Başlıca rollerinde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, Özgü Namal, Başak Köklükaya, Ebru Akel, Özkan Uğur, Erdal Tosun, Neslihan Yeldan ve Cem Yılmaz’ın yer aldığı filmde toplam 72 oyuncu 1500 civarında figüran rol alacak. Erdoğan, İstanbul’un yeraltı ve suç dünyası anlattığı kendi senaryosundan uyarladığı ‘Organize İşler’ filmi için, ‘İstanbul, suç şehri haline geldi. Şimdiye kadar yaptığımız en komik hikaye bu oldu. Bu filmde suç, suçluluk ve ceza işliyoruz. 1,5 yılı buldu bu hikayeyi yazmam. Filmde gerçekten yaşanmış hırsızlık hikayeleri de var’ dedi.

Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’ın birbirine düşman iki çete liderini canlandırdığı film, İstanbul’un 25 farklı mekanında çekilecek. Film için Tophane’deki otopark alanına da iki katlı bir bina inşa edildi ve hurdalık bir alan oluşturuldu. Tüm post production çalışmaları Müni’te ARRI stüdyolarında gerçekleştirilecek film, Türkiye ile birliket Avrupa’da da gösterilecek. Filmin bütçesinin 3,5 milyon doları bekleniyor.

MENDERES’İN HAYATI

Filmin basın toplantısında konuşan Erdoğan, ‘Kafamı fena halde Yassıada’ya takmış durumdayım. Menderes’in hayatı üzerine bir film mutlaka yapacağım. Bir de proje aşamasında olan 6-7 Eylül Olayları var’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!