Onlar Sabriye ismini istiyor ama Derin’den vazgeçmeyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Onlar Sabriye ismini istiyor ama Derin’den vazgeçmeyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 00:00

Derin Togar, yıllarca ABD-Türkiye arasında mekik dokuduktan sonra Türkiye’de ilk single’ı Dokun’u çıkardı. Klibinde Madonna’nın dansçılarıyla şov yapıyor. Koçluk yaptığı Sertab Erener tarafından keşfedildi. İnternetin nimetlerinden yararlanarak Rihanna’nın menajer ekibiyle tanıştı. ABD’de de yeni bir albüm hazırlıyor ama küçük bir isim sorunu var

Derin Togar’ın annesi ABD’li babası Türk. Bir aşk çocuğu olduğunu anlatarak sohbete başlıyor: “Annem ve babamın yolları, annemin üniversiteyi bitirdikten sonra çıktığı dünya turunda kesişmiş. Babam rehber. Anneme ilk görüşte aşık olmuş. Rumelihisarı’nın tepesinde aşkını ilan etmiş. O zamanlar İstiklal Caddesi’nde yürüdüklerinde annemin güzelliğinden peşlerine en az 50 kişi takılırmış. Annem dünya turuna devam ederken babam annemi beklemiş. Bekleyişi mutlu sonla bitmiş ve evlenmiş.”
Derin Togar’ın 23 yıl önce başlayan hayatı, ABD’nin North Carolina eyaletinin Asheville şehriyle Türkiye arasında mekik dokuyarak geçti. ABD’de okudu. Yaz aylarında ve tatillerde akrabalarının yanına Türkiye’ye geldi. Müzik tutkusuysa altı yaşındayken izlediği Küçük Denizkızı filmiyle başladı. Duyduğu şarkıları ezberledi, durmadan söylemeye başladı: “Susmuyordum. Rüyamda bile söylüyordum. Ailem ne yapacağını şaşırdı ve beni ABD’de bir şan profesörüne götürdü. Dersler almaya başladım. Bir yandan da piyanoya merak sardım.”

ŞARKIMI WEB CAM’DE SÖYLEDİM İNTERNET ÜZERİNDEN YOLLADIM

Derslerden sonra müzikallerde rol almaya ve kilise korolarında çıkmaya başladı. Lisede klasik müziği seçti. Üç oktavın üstünde sesi olan Togar, operaya da ilgi duyuyordu. Indiana Üniversitesi’nde opera eğitimi alırken günde 12 saatten fazla çalışıyordu. O kadar yoruldu ki, mezun olduktan sonra bir süre müziğe ara vermek istedi: “Türkiye’de yolum Kerem Görsev ve İlhan Erşahin’le kesişti. Onlarla birlikte caz söylemeye başladım. Ardından kendi caz konserlerim geldi. Ama Türkiye’de bu müziğe pek ilgi yok. Benim gibi melez ve kendimi ifade eden şarkı sözleri aramaya başladım. MySpace internet sitesinde müziklerini çok beğendiğim Erdem Kınay’a mesaj gönderdim. Sonra konuşmaya başladık. Webcam’de söylediğim bir şarkıyı yolladım ve çalışma kararı aldık.”
Bu arada Derin Togar sanal bir atılım daha yaptı. Şarkılarını Facebook üzerinden Britney Spears’ın eski menajerine yolladı. Şarkıları beğenilince ABD’ye davet edildi. Ardından Rihanna’nın menajeri Marc Jacobson’la tanışma fırsatı buldu ve yola onunla devam etmeye başladı. ABD’de çıkaracağı albümün pek çok şarkısı da hazır.

NEW YORK’TA ÇEKİLEN KLİPTE MADONNA’NIN DANSÇILARI OYNADI

Aynı sıralarda; İngilizce caz albümü ‘Painted On Water’ için çalışan Sertab Erener İngilizce şarkıları için kendine koç arıyordu. Bu iş için en iyi ismin yıllarca ABD’de yaşayan Derin Togar olduğuna karar verdiler. Ardından Erener’in vokalistliği geldi. Erener single yapma teklifinde bulundu ve Dokun isimli single’ı çıkardı. Şarkının klibi New York’ta çekildi. Madonna’nın dansçıları da eşlik etti: “Dokun şarkısının müziğinde Türkiye’deki hicaz makamının etkisi var. Şarkıya farklı bir hava vermek için keman kullandık.”

SABRİYE DEĞİL DERİN

ABD’de Beyonce, Rihanna ve Shakira’ya yakın tınladığı için ilk adım olan Sabriye’yi kullanmak istiyorlar. Derin, erkek adı gibi duyuluyor. Ama Derin adından vazgeçmeyeceğim.

TÜRK ERKEKLERİ DAHA ROMANTİK

Ben melezim. Türk kültürüne yakınım ama hayatımın yarısı ABD’de geçti. İki farklı ülkede aşk yaşamak zor oluyor. Yabancı erkeklerle çok çıkmadım. Çünkü Türk erkekleri bana daha romantik geliyor. Olayları farklı

ATİYE VE HADİSE’YE GÖRE DAHA TATLIYIM

Yedi dilde şarkı söylüyorum. İngilizce, Türkçe, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce ve İtalyanca... Tarzım Atiye ve Hadise’den daha farklı. Onlar Avrupa’dan geldi. Ben ABD’den. Ben onlara göre işe daha çok tatlılık katıyorum. Seksilikten önce ses önemli benim için. Herkes burnuma hayran. Yaptırdığımı sanıyorlar. Gür saçlarımı da çok beğeniyorlar. Ama umarım insanlar fiziğime değil sesime ilgi gösterir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!