Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2004 00:002dk okuma
Yıllarca gittikleri her mekanda beğendikleri yemeklerin, pasta ve böreklerin tariflerini toplayan iki çocukluk arkadaşı, sonunda kendi kafelerini açtı. İki arkadaş şimdilerde kendi tariflerini isteyen tüm müşterilere veriyor.Aynı mahallede doğan, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi aynı okullarda okuyan Nazan Akdevelioğlu ve Elvan Demircioğlu, çocukken hep aynı düşü konuşup durdular. Kendilerine ait, kendi ağız tadlarına hitap eden bir kafe-restorandı hayallerini süsleyen. Bu hayalleri onları öyle sarmıştı ki, başka başka meslek dallarına girmelerine rağmen, yıllarca birlikte gittikleri her mekandan tatlı, pasta,
yemek tarifi topladılar. Ve yıllar sonra nihayet, Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal Paşabahçe altında hayallerini gerçeğe dönüştürdüler. ‘Grappa’ adlı kafe-restoran, iki arkadaşın kendi hazırladıkları leziz yemekleri, pasta ve kekleriyle kısa zamanda kendi müdavimlerini yarattı. Kafe restorana adını veren ‘asma yaprağı’, ‘Grappa’ ise restoranın her yerinde. Tabakları, peçeteleri, masaları, barı ve tavanı, seramik asma yaprakları süslüyor. Nazan Akdevelioğlu ve Elvan Demircioğlu, arkadaşlıklarını ve kafelerinin öyküsünü şöyle anlattılar: ‘Moda’da birlikte büyüdük. Bahariye İlkokulu’nda ve St. Benoit Lisesi’nde hep birlikteydik. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’ne yine birlikte gittik. Kafelerde, restoranlarda sevdiğimiz yemeklerin tariflerini topladığımız ve adını bile koyduğumuz kafe-restoran projemiz hep bu yıllarda şekillendi. Yine de iş yaşamında ilk olarak tekstil ve bilgisayar teknolojisi gibi farklı dallarda çalıştık. Grappa’da, mutfak bilgimizi konuklarımızla paylaşıyoruz. Yaptıklarımız beğenilince biz de mutlu oluyoruz. Ama herkes bilmeli ki önce bilgi şart. Sonra da uyguladığınız her tarife ruh katmak gerek.’ Restoranda ilginç yemekler de var. Beşamel sos ve özel hamurla yapılan ‘Sebzeli Kiş’, cevizden püresi olan domates soslu ‘köfte bohçası’, tutti- frutti, damla çikolata ile yapılan ve dondurma ile sunulan ‘grappa pastas’ ile Osmanlı limonatası, tarifleri en çok istenen tadlar olarak başı çekiyor. Kim demiş seksi diye!Yeliz Yeşilmen, ilk albümü ‘Tat Beni’nin tanıtımını geçtiğimiz günlerde Kuruçeşme’deki A Plus’ta yaptı. 1’i şiir olmak üzere 10 eserden oluşan albümün tanıtımına Beyhan Batur imzalı bir kıyafetle katılan ve çok heyecanlı olduğu gözlenen Yeşilmen, kendisiyle ilgili yapılan ‘seksi şarkıcı, seksi oyuncu’ tanımlamalarına da katılmadığını söyledi. Kendisini seksi bulmadığını belirten Yeliz Yeşilmen, ‘Ben kendimi seksi bulmuyorum, sadece oyunculuktan ve canlandırdığım rollerden kalan bir seksilik var. Albümüm çok satacak iddiasında değilim. Sesimin iyi olduğunu düşünüyorum ve müzikte kariyer yapmak istiyorum’ dedi.�
button