Ona ‘SuÅŸi Çarı’ diyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ona ‘Suşi Çarı’ diyorlar
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2004 00:00

Porsiyonu 500 dolara (yaklaşık 750 milyon lira) yenilen suÅŸileriyle New York’un en pahalı lokantasının sahibi olan Masa Takayama, ‘SuÅŸi Çarı’ ünvanıyla anılıyor. Takayama, ünlüleri ağırladığı lokantasındaki her malzemeyi Japonya’dan getirdiÄŸi için, fiyatların normal olduÄŸunu söylüyor.New York, Time-Warner Merkezi’nin dördüncü katındaki suÅŸi lokantası, her türlü gösteriÅŸten uzak, sade bir görüntüye sahip. Ama suÅŸi tatmak isteyenler yine de bu kapıdan uzak duruyorlar, çünkü lokanta ancak cüzdanları adamakıllı ÅŸiÅŸkin suÅŸiseverlere uygun. Madonna, Nicolas Cage, ve Sheryl Crow gibi ünlülerin uÄŸrak yeri olan bu lokanta, ÅŸubat ayında hizmete açıldı. Masa Takayama, kendi adını taşıyan lokantasında en taze ürünlerle hazırladığı suÅŸi çeÅŸitlerinin bir porsiyonunu 300- 500 dolara satıyor. Bu yüzden de burası ‘New York’un en pahalı lokantası’ olarak tanınıyor. ‘SuÅŸi Çarı’ ünvanını alan Masa Takayama, fiyatları yüksek bulanların, onu acımasızca eleÅŸtirmelerinden rahatsız olmuyor. Çünkü istakozlarını ve diÄŸer deniz canlılarını ana vatanı Japonya’dan getirtiyor. Bu yüzden de fiyatların normal olduÄŸunu, hem de bu sayede müşteri kalitesinden vazgeçmediÄŸini söylüyor. Lokantada yemek listesi sunulmaması da Takayama’yı farklı kılıyor. O, her gün kendi kafasına göre yemek çeÅŸitlerini deÄŸiÅŸtiriyor. Sadece, ünlü müşterilerinin tercih ettikleri yemeklerin bir listesi var. Ãœnlü müşteri lokantaya gelince, ona sevdiÄŸi yiyecekler hazırlanıyor. Parası olan vazgeçemiyor New York’un SuÅŸi Çarı, 1980 yılında Los Angeles’ta bir lokanta açıp Amerikalılara suÅŸiyi sevdirmek istemiÅŸ. Los Angeles’tan sonra New York’a taşınınca, müşteri sayısı da artmış. Ä°ki kiÅŸinin aÅŸağı yukarı bin dolara karın doyurabildiÄŸi lokanta ağır eleÅŸtirilere hedef olsa da gece gündüz ÅŸiÅŸkin cüzdanlı müşterilerin uÄŸrak yeri olmayı sürdürüyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!