Oktay Bey benim destekçim

Güncelleme Tarihi:

Oktay Bey benim destekçim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

“Adanalı”daki rolüyle kendini tanıttı, ama adının karıştığı aşk haberleri oyunculuk kabiliyetinin önüne geçti. Dizide babasını canlandıran Oktay Kaynarca ile birlikte olduğu iddia edilen Serenay Sarıkaya, dedikodularla ilgili “Ünlü olmayı seçtiyseniz bu işlerden kaçış yok. Ama hem ben hem de ailem için yıprdatıcı oldu. Oktay Bey’in de yapacak bir şeyi yoktu, üzülmememi söyledi” diyor.

Haberin Devamı

SERENAY SARIKAYA FOTOĞRAFLARI

“Adanalı” nasıl gidiyor?    

- Gayet güzel...  

Dizide iki sezonu geride bıraktın, oyuncu olmaya alıştın mı?

- Alıştım. Sofia karakterini de iyice benimsemeye başladım. şu an tiyatro öğrencisiyim, bazen elimde olmadan Sofia gibi konuşuyorum.

Dizide mi yoksa okulda mı daha çok şey öğrendin?

- Dizinin öğrettiği çok şey oldu. Bir haftalığına bile o sette olsanız, okuldan daha fazla şey öğreniyorsunuz. Sette birçok kişi bana yardımcı da oluyor tabii... Onlar olmasaydı bu kadar hızlı ilerleyemezdim.

“Adanalı” senin için bir şanstı diyebilir miyiz?

- Hem de çok büyük bir şanstı. Daha önce iki ayrı dizide rol almıştım. ama ben daha çıkış yapamadan yayından kaldırılmışlardı.

SEN DAHA MİNİCİKMİŞSİN

Başlarda, yorgunluktan derslerde uyuyakalıyormuşsun. Hâlâ lise öğrencisisin. Diziyle okulu bir arada yürütmek zor olmuyor mu?

- Gerçekten çok zorluyor. Çoğu zaman setten çıkar çıkmaz okula gidiyorum. ıki gün çalışıp uykusuz kalmak ilk zamanlarda beni bitiriyordu. ıkinci sezonda her şey rayına oturduğundan daha sık okula gittim. Tempoya alıştığım için de fazla yıpranmadım.

Öğretmenlerin “önce okul” demedi mi?

- Tercihi bana bıraktılar.

Çok gençsin ama ekranda daha büyük duruyorsun...

- Aynen öyle. Sokakta görenler “Daha minicikmişsin yavrum” diyor zaten... Çünkü 18’ime yeni girdim.

Sen de Sofia kadar inatçı mısın?

- Sofia fazla cadı, ben onun kadar değilim. Sakin, nazik, ağırbaşlı, bazen çok büyük çıkışları olsa da asla cadılık yapamayan biriyimdir.

Ailenle mi yaşıyorsun?

- Annemle...

BABAMLA YAŞASAM OYUNCU OLAMAZDIM

Bir ara adın Oktay Kaynarca ile aşk dedikodularına karışmıştı...

- Ünlü olmayı seçtiysen, bu işlerden kaçış yok. Ama yanlış haberlerdi hepsi. Benim kadar genç biri için de açıkçası yıpratıcı oldu. O zaman daha 17 yaşındaydım. Böyle haberler duymak hem anne-babam hem de akrabalarım için kötü oldu. Dedikoduların gerçek olduğuna ihtimal vermediklerini biliyorum ama mutlaka “Ben biliyordum bu kızı böyle yıpratacaklarını” diye içlerinden geçirmişlerdir.

Seti nasıl etkiledi peki bu haberler?

- Oktay Bey benim çok destekçim. Bana çok içten davranıyor ve zarar gelmesini istemiyor. Dolayısıyla bir şeyler yapmak istedi ama elinden gelen hiçbir şey yoktu. Üzülmememi söyledi sadece... Ben de ailemle konuştum ve zararsız atlattık o sürece...

Yakınların ne düşünüyordu oyunculuk yapman hakkında?

- Açıkçası babam ve akrabaları hiç sıcak bakmadı. Ben böyle bir karar verince de çok tedirgin oldular. Oyuncu olmamı istemediler. Annemle babam hâlâ evli olsaydı ve babamla yaşıyor olsaydım, şimdi burada bu işi yapıyor olmazdım.

Neden?

- Annemle benim en büyük özelliğimiz, kafamıza koyduğumuzu yapmamız. O bana destek verdiği için ben bu kararı alabildim. Sonuçta duruşum, yaptığım işler ve attığım adımlarla, oyunculuğun kötü bir şey olmadığını anlatmayı başardım. Babam arayıp benimle gurur duyduğunu söylüyor artık.

YALNIZLIĞA ALIŞTIM

Aynı zamanda modellik de yapıyorsun...

- Evet, modellik yapmaktan keyif alıyorum. Oyunculuk haricinde podyumda olmayı da seviyorum.

Son olarak Pascal Nouma ile birlikte Cemil ıpekçi defilesindeydin.

- Orada Madame Butterfly’ı canlandırdım. Çok güzel bir gelinlik taşıdım. Cemil ıpekçi’nin gelinliğini taşımak onur verici bir deneyimdi.

Hayatında biri var mı?

- Çok uzun zamandır bir erkek arkadaşım yok. Olmasını da istemiyorum zaten. ınsan yalnızlığa alışınca hayatında bir başkasının olması garip geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!