Öğrencilerin eserleri

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin eserleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 00:00

Ana sponsor Sütaş, proje kapsamında Marmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerine toplam 12 inek tasarlattı. Marshall, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine dört, UPS kargo Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu öğrencilerine bir inek tasarlattı.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Futbolcu İnek: Pınar Çelik, Sütaş reklamlarında futbol oynayan ineğin fanatikliğini markanın kaliteye olan merakıyla birleştirdi. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde. Kumbara: Hande Ünver ineği süt bankası olarak yorumladı. Türkiye’yi sembolize etmesi ve yurtdışında da tanıtıcı olabilmesi açısından içerisine demir 1 YTL attı. Nişantaşı Hüsrev Gerede Kavşağı’nda. Tekerleme: Bengisu Keleşoğlu, "İnek içti dağa kaçtı" tekerlemesinden yola çıktı. Profilo Alışveriş Merkezi’nde. Kybele: Melike Taşcıoğlu ve Ceylan Öztürk Bereket tanrıçası Artemis’ten esinlendi. 7-8 tane meme üretip, altın yaldızlı kolyelerle tanrıça havası verdiler. Taksim The Marmara Oteli’nde. Cowtela: Cemalettin Yıldız, sütün zenginliğini anlattı. Nişantaşı, Turkish Bank Kavşağı’nda.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Tılsımlı İnek:
Mehmet Ali Müsteceplioğlu, Anadolu insanının kullandığı geometrik şekilleri uyguladı. Sultanahmet’te. İstanbul Hatırası: Didem Dayı Tirek, ineğin arkasında bulunan yeşil pleksi panoyla doğal hayatın rengi olan yeşili hissettirmek istiyor. İstanbul Hatırası fotoğrafı çektirmek isterseniz Beyoğlu’na gidin.

MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ

Tahterevalli:
Selen Başer Nejat, doğal hayatını bozmadan insanlarla eğlenceli vakit geçiren bir ineği anlattı. Bebek Parkı’nda. Dikkat İnsan Çıkabilir!: Volkan Küçükemre, siyaha boyanmış ineğin yanındaki tabelaya insan figürü yerleştirerek "Dikkat İnsan Çıkabilir" esprisi yaptı. Teşvikiye Caddesi’nde. Harita İnek: Semra Güler Ak, İstanbul haritası çalıştı. Şişli Meydanı’nda.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Serpil Şahin "Makine", Yasemin Sarı "Nymphe"i tasarladı. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde. Safiye Başar, Figen Ürüten ve Ali Özgür’ün tasarımı "Sultan" Metrocity’de. Zekeriye Erdinç ve Gülşah Çolak’ın tasarımı "Göçmen" Kanyon’da.

ÇOCUKLAR DA YAPTI

Hisar Eğitim Okulları 7. sınıf öğrencisi Ekin Arın’ın tasarımı Metrocity’de. UPS sponsorluğunda Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu’ndan Nurten Osmanusta ve öğrencilerinin Raincow isimli ineği ile Özel Yüzyıl Işıl İlköğretim Okulu, Pinokyo Işıl Anaokulu ve TEIS öğrencilerinin ortak yaptığı "Gezgin" Kanyon Alışveriş Merkezi’nde.

İsterseniz satın alabilirsiniz

Cow Parade 1999’dan beri Chicago, New York, Londra, Tokyo ve Stockholm dahil dünya çapında 54 şehirde düzenlendi.

1 Ağustos-31 Ekim arasında İstanbul sokaklarını ele geçirecekler.

85 firma sponsor oldu. 150’den fazla sanatçı tasarımlarıyla hayat verdi.

İnekler ayakta, otluyor ve oturur pozisyonda.

Her biri ortalama 70 kilogram.

Atatürk Havalimanı, Şişli, Nişantaşı, Harbiye, Kemerburgaz, Mecidiyeköy, Beyoğlu, Bebek, Ortaköy ve Sultanahmet semtlerinde sergilenecek. Bazı inekler Kanyon, Metrocity, Akmerkez ve Cevahir gibi alışveriş merkezlerinin önünde sürüler oluşturacak.

İnekler kasımda bir müzayedeyle satışa çıkarılacak. Elde edilecek gelir Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA yararına kullanılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!