Ödül alan tatlar

Güncelleme Tarihi:

Ödül alan tatlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Promedya Halkla İlişkiler ve Hürriyet Dergi Gurubu'nun Lezzet Dergisi işbirliği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Amerikan pirinciyle yapılan tatlılar ve börekler yarışması geçtiğimiz günlerde Swissotel'de düzenlendi. Yarışmada birinciliği Erzurum'dan gelen yarışmacı Filiz Öztürk, ‘‘pirinç pupirik’’ ile alırken, ikinciliği Güler Telek ‘‘pirinçli kese tatlısı’’ ile, üçüncülüğü ise Zeynep Büyüksıvacı ‘‘gelin sandığı’’ yemeği ile kazandı. Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaya ilgi oldukça büyüktü.

PİRİNÇ PUPİRİK

Yarışmada birinci gelen ‘‘Pirinç Pupirik’’in tarifi şöyle:

Malzeme (10 kişilik)

1 çay bardağı tereyağ, 2 çay bardağı su, Yarım limon suyu, 1 adet yumurta, 125 gr. margarin, Alabildiği kadar un ve nişasta, Bir miktar tuz

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 damla limon suyu

Kreması için:

1 su bardağı Amerikan pirinci, 1 su bardağı toz şeker, 150 gr. süt, 1 su bardağı çekilmiş fındık içi, 1 paket krem şanti

Hazırlanışı:

Bir kabın içine eritilmiş tereyağını, yumurta, su, limon suyu, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumaşaklığı kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bir hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin. Üzerlerine eritilmiş margarin sürüp, 10 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri su bardağına sarın. Fırın kabına eritilmiş margarin sürüp, hamurları bardaktan alarak aralıklı dizin. 206 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Bir tencerede 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve 2 damla limon suyu ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Sıcak pupiriklerin üzerine hazırladığınız soğuk şerbeti dökün. Daha sonra servis tabağına alın. Şerbetin içinde 4,5 saat bekletin. Kremayı hazırlamak için önce pirinci yıkayıp haşlayın. Üzerine 150 gr. sütü ekleyip süt azalana kadar pişirin. İçine şeker ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın içine fındık ve krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpın. Buzdolabında bir müddet bekletin. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına alıp havuz şeklindeki pupiriklerin üzerine doldurun. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!