Nükhet Duru ile Sezen Aksu dünür oldu

Güncelleme Tarihi:

Nükhet Duru ile Sezen Aksu dünür oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 00:00

Nükhet Duru’nun kızı Minik anlatıyor: “Sezen Aksu’nun köpeği Bulut ile bizim Julia işi pişirmiş. Yedi yavrumuz oldu!”

Haberin Devamı

Minikçiğim biz Nükhet Duru’yu yalnız yaşıyor sanıyorduk. Oysa kalabalık bir aileymişsiniz. Kaç kedi, kaç köpek, kaç kişi yaşar bu evde?
- Üç kedi, dört köpek ve iki yardımcı, toplam 10.
Hiyerarşik düzen nasıl?
- Bu evde iki grup var: Kediler ve köpekler. Ama patron benim. Mesela kim önce, kim sonra mama yiyecek ben karar veririm. Biri yerken başında beklerim ki rahat yesin. Bizde kedi-köpek ilişkisi bilinen tarzda değildir. Bizimkiler sarmaş dolaş olamayınca uykuya geçemiyorlar mesela.
Nükhet Hanım da aranıza geliyor mu?
- Tabii ki. Bizi seviyor, mıncıklıyor, hatta biraz bezdiriyor.
Nükhet Duru her birinizi yavruyken sahiplenmiş, çocukları gibisiniz. Nasıl bir anne?
- Çok titiz. Onun için de onun kurallarına uymaya çalışıyoruz. Kalabalık bir aile olmamıza rağmen bizim evde kötü koku olmaz.
Hayat hep toz pembe mi bu evde yahu Minik? Kafanın attığı zaman olmuyor mu?
- Madem sordun, aramızda kalsın, hani titizlik huyu var dedim ya annemizin... Bizi yakaladığı an suyun altına sokuyor. Bir de kandırmak için “bittiii, bittiii” diyor. O da yetmezmiş gibi, o sefil, iğrenç fön makinesiyle kurutuyor. Hayattan bezdim arkadaş!
Çok iyi bakıyor size, nankörlük etme Minik. Ayrıca sen de az değilmişsin, kızdırıyormuşsun onu, öyle mi?
- Bak sana olayı anlatayım da bana hak ver. Şimdi giyinmeden önce annem yatağa elbiseleri serer, bakar onu mu giyeyim bunu mu diye. Ben de o önemsiyor ya üstlerine çıkar otururum. Olaylara hâkim olma meselesi. Üstlerinde tepinmem ama. Gel de anlat bunu anneme. Hep benden biliyor. Sana bunu kim söyledi sahi?
Ya hastalandığınızda ne yapar?
- Hastalandığımızda sağ olsun veterinerimiz Yüksel Abi koşar gelir. Ben de az çok anlıyorum hemen anneme haber veriyorum. Geçen yaz bebek Paccino havuza düştü, Luppo görmüş. Koştuk annemizin paçasına yapıştık, kıyameti kopardık. Neyse ki kurtuldu.
Nükhet Hanım, oğlu Cem’e çok düşkün. Onunla aranız nasıl?
- Cem bizi çok sever ama laubali olmaz. Cool çocuk işte.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb0b67f018fbb8f8a76856

Londra’dan size neler getirir?
- Ne getirsin, çocuk kendini zor getiriyor. Ama annemiz kanserojen olmayan bisküviler, kıyafetler getirir. Bir gün baktım bana gelinlik, Paccino’ya da smokin getirmiş.
Evet evde de hiç boş durmazmış, başka neler yapar?
- Evde sessizdir. Bazen sebepsiz yere odalara girer çıkar, onu pek anlayamıyorum işte. Nedenini, o da bilmiyor. Peşinde başımız dönüyor bazen. Bu huyundan o da biz de şikâyetçiyiz.
Şimdi yeni bir albüm çıkardı: ‘Tam Zamanında’. Hazırlık süreci nasıl geçti?
- Lokum gibi. Gergin biri değildir hiç annem. Sezen Aksu ile ‘Dikine Dikine’ şarkısını söylerken karşılıklı oynadılar.
 Julia’yı da stüdyoya götürmüş. Sezen Hanım yemedi mi onu?
- Sezen Aksu bulduğu bütün hayvanları sevgisiyle yer, tıpkı annem gibi. Ama asıl bomba haberi duydun mu?
Patlat şu bombayı Minikçiğim!
- Annem, Sezen Hanım’la dünür oldu. Sezen Aksu’nun köpeği Bulut ile bizim Julia işi pişirmiş. Yedi yavrumuz oldu!
“Hayatın bana büyük bir aşk borcu var” demiş. 14 pati bir olup dua etmiyor musunuz?
- Yok. Biz başka şeylere dua ediyoruz. Annem kırılmasın ama ne bilelim işte onu paylaşmak istemiyoruz.
Güzellik ve gençlik sembolü bir kadın olmak kolay değil. Sıkılır mı hiç sizden?
- Yok, hiç şikâyet etmez. Mesela onun bir kremlenme ritüeli var. Banyo öncesi, banyo sonrası ayrıdır. Biz de vücuduna sürdüğü kremleri yalamaya pek hevesliyiz. “Yapmayın etmeyin” diye kovalar bizi ama nafile. Maksat muzurluk olsun.

Haberin Devamı

Tanıştırayım: Julia (golden) 3 yaşında bir dişi. Onu bulduklarında aç ve bitapmış. Luppo (King Charles) 1 yaşında, kardeşlerine sarılmadan uykuya dalamıyor. Ayşe Osman’ı (sokak kedisi) çöpten almışlar. İlk geldiğinde dişi sanılmış, bu yüzden adı Ayşe Osman. Pillow (İran kedisi) sanatçı Tan’ın yavru kedilerinden. Bakmış annesi emziremiyor, evlat edinmiş Nükhet Duru. Bissou (Scottish) Nükhet Hanım’ın oğlu Cem’e âşık. Minik (Yorkshire) evin kıdemlisi, 7 yaşında. O ne derse diğerleri yapıyor.

Sanal mağazalara dur diyelim

Hayvanseverler, dernekler, oda ve kurumlar “hayvanlar hediyelik eşya değildir” diyedursun, sanal mağazalardan alışverişler devam ediyor. Üstelik bir heves alınıp, bir nefeste terk ediliyorlar. Yılbaşı arefesi tam da bu sorunun doğru bir örneği oldu Duru ailesi. Çünkü Nükhet Duru yedi ‘dost’unu sokaklardan, zor şartlar altında çekip almış bir hayvansever. Kendisine, bir günlüğüne köpeği Minik’i konuşturduğu ve bu empatiden yansıyan değerli mesajlar için teşekkür ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!