Nişantaşı’nın İMÇ’si

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı’nın İMÇ’si
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 11:59

Bütün İstanbul evine kapanmışken, onlar kar kıyamet demediler, karaokenin yolunu tuttular.

Haberin Devamı

Savaş ÖZBEY
 
Milli Reasürans Pasajı’ndaki On The Therapy Bar’da, salıları yapılan ödüllü karaoke partileri, Nişantaşı’nın İMÇ’si gibi. Demosuyla gelen, hatta burada söylerken sahne teklifi alan bile var.

Geçen salı, saat 22.00... Kar şehri esir almış, pencereler sıkı sıkı kapanmış; bütün İstanbul’da evli evine, köylü köyüne dağılmış durumda. Nişantaşı Reassürans Pasajı’ndaki On The Therapy Bar’da ise eğlence daha yeni başlıyor.
Soğuktan titreyen birkaç tiryaki hariç, dükkanın önünde kimseler yok. Ama içerisi tıklım tıklım. Kolay mı 500 lira ödüllü karaoke başlıyor.

İçeri giriyoruz. Biz girdiğimizde mikrofon Çıtır Kızlar’da. Çıtır Kızlar, Gökçe ve Yeliz isimli iki reklamcıdan oluşan bir grup. Daha az önce, yarışmaya katılmaya karar verdiklerinde kurmuşlar bu grubu. Şarkıları da Ali Desidero.

Haberin Devamı

Nasıllar derseniz, Allah’ın gücüne gitmesin ama bu sesleri duyunca müzikten soğursunuz. Dansları daha da feci. Fakat bunu kompleks yapmadan eğlenceye çevirebiliyorlar, onlar eğlendikçe barın geri kalan kısmı daha da coşuyor. Çıtır Kızlar şarkılarını bitirir bitirmez, mikrofonu bir başkası kapıyor, başlıyor sanatını döktürmeye: Gelsin “Öyle Sarhoş Olsam ki”, gitsin “Hoşgeldin Yar Yüreğime”...

Öyle Sarhoş Olsam Ki şarkısını bitiren kız, 500 lira ödüllü finale kaldığını öğrenince basıyor çığlığı: “Aaa maaşımdan bile fazla ayol!”. Seyircinin cevabı alkış ve ıslık. Therapy Bar’ın her salı düzenlediği bu ödüllü karaoke geceleri Nişantaşı’nda bir fenomene dönüşmüş durumda. Milli Reasürans Pasajı, salı akşamları Nişantaşı’nın Unkapanı’na dönüşüyor. Demosunu alıp gelen, burada söylerken teklif alıp sahneye çıkan bile var.

Yarışma 5 salı boyunca devam ediyor. Bunların birincileri beşinci hafta finalde yarışıyor. Elemelerde işiniz kolay. Barın sahibi, iyi söylediğinize kani olursa finaldesiniz. Ama finalde iş zorlaşıyor. Zeynep Özkaya, Deniz Arcak gibi profesyonel müzisyenlerden oluşan bir jürinin karşısına çıkıyorsunuz.

Önümüzdeki salı yine final zamanı. Bu final, MTV’nin bir etkinliğiyle aynı anda yapılacak. MTV’nin genç müzisyenler için yaptığı demo yarışmasının İstanbul ayağı da On The Therapy Bar’da. Hani ola ki evde canınız sıkılır, yapacak bir şey bulamazsınız, gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Değil kar, belli ki dolu bile yağsa Therapy’de yine şenlik olacak. Giriş ücreti yok. Bira 10 lira. (212) 296 13 11.

Haberin Devamı

İŞLETMECİSİ ANLATIYOR (Haluk Togar)

“Genç bir kız vardı. Geliyor, masada tek başına oturuyor, sadece su içiyor. Kimseyle konuşmuyor, bir shot tekila yuvarlıyor, sonra tekrar su içiyor. Bir karaoke gecesinde adını listeye yazdırdı. Hepimiz bekliyoruz nasıl bir şey söyleyecek diye. Kalktı bir Türk Sanat Müziği okudu, mekânda kaç kişiysek hepimiz taburelerimize çakıldık kaldık. Yok böyle bir ses! Tüylerimiz diken diken. Birinci oldu, oturdu tekrar başladı: Bir yudum su, bir shot tekila...”

Konsolosun pizzaları buradan gidiyor

Tavsiye üzerine bir pizzacıya gittim, bir kenara not edin: Olivia’s Pizza. Etiler’de. Özelliği, New York usulü pizza yapmaları. İyi lahmacunu anlamanın yolu, kenarından tutup salladığınızda malzemesini dökmemesiyse, NY işi pizzanın da bir alameti farikası var: Pizza diliminini elinize alıp iki kenarından katladığınız zaman, ucu aşağı kıvrılmayacak!
Bu işi de belli ki usulüne göre yapıyorlar, İstinye’deki ABD Konsolosluğu’nun pizzaları bile Olivia’s’tan gidiyor. Zaten konsolosluğun kafesini de onlar işletiyorlar.
Odun ateşinde 13 çeşit pizza var. Hepsi orta boy, en pahalısı prosciutto’lu olan, 19 lira. Ben bir etobur olarak tabii ki en çok bonfileliyi beğendim ama isteyene rokalı da var, kepek unlusu da. Olivia’s’ın sahibi Turgut Kağıtçı, New York pizzacılarında mutlaka bulunan crushed red pepper, red hot Cayenne gibi sosları eksik etmemiş mekânında.
Üstelik başlangıçlarda da iddialılar. Tereyağlı-sarmısaklı kızarmış küçük ekmeklerle bir alfredo sos getiriyorlar ki, anlatmayayım, en iyisi sipariş edin.

Haberin Devamı

OLIVIA’S MI, MİSS Mİ?

Şu sıra şehrin en popüler pizzacısı hangisi deseniz, birçok kişiden Şişhane-Miss Pizza cevabını alırsınız. Ama bana kalırsa Olivia’s da pekala Miss’le yarışır. Makbulü tabii ki yerine gidip, fırından yeni çıkmış pizzayı yemek ama isterseniz Çırağan’dan Levent’e kadar paket servisleri de var. (212) 284 57 24.

Kırık kalpler sergisi

Yolunuz İstinyePark’a düşerse, işte size tam bir kıssadan hisse sergisi: Museum of Broken Relationships. Singapur’dan Cape Town’a kadar dünyayı dolaşan sergi 1-14 Şubat arası gezilebilecek. Serginin özelliği, sizin de bağışta bulunabilmeniz. Fikir, Olinka Vištica ve Drazen Grubišiæ adlı iki Hırvat’a ait. Eski sevgilinizden kalan hatıranızı bağışlıyor, kurtuluyor, hafifliyorsunuz. O eşyayla birlikte hikayeniz de dünyayı dolaşıyor. Ama merak etmeyin isminiz açıklanmıyor. Buyrun birkaç örnek:

Haberin Devamı

- Ağlatan Zagor, İstanbul, 2003
Bir gün ansızın çekti gitti. Beni hazırlamadı ama kendisi hazırlanmış belli. Tek bir eşyası bile kalmamıştı evde. Ondan kalan eşyaları ben hep sonradan kendim satın aldım. Çizgi romanları çok severdi. Zagor da onlardan biri. Aldıkça aldım. Aldıkça anlamsızlaştı, aynen okuduğu saçma Zagor hikayeleri gibi. Hiçbir zaman da süper kahramanım olamazmış zaten, şimdi anladım.

- Patlamayan Şampanya, İstanbul, 2004
Bu iki kişilik şampanyayı harika bir Paris tatilinin dönüşünde, havaalanından birlikte aldık. (Evlilik teklifi alacağım, kutlayacağız diye hayaller kurarken ayrıldık). Şampanya hiçbir zaman patlamadı ama ilişkimiz birinci yılında patladı.

Haberin Devamı

- BJK-FB Maç Bileti, İstanbul, 2004
Erkeklerin futbol aşkıyla yarışmak ne zormuş! Bu maç ve BJK sevdası öyle bir noktaya ulaştı ki, “Beni de maça götür” diye tutturdum, en sonunda BJK-FB maçına götürdü. BJK yendi ve onu hiç bu kadar mutlu görmemiştim. Ama sonra... BJK’nın 2004-05 sezonu gibi, güzel başlayan ilişkimiz “ilerleyen haftalarda alınan kötü neticeler sonucunda hüsranla bitti” ve elimizde de bir tek bu yırtık biletler kaldı. Biletin üzerinde ‘sonuna dek saklanacak’ yazıyordu, ben de öyle yaptım.

Türkiye’nin fun fin fon haritası

Cinsellik haritaları trend halinde. Ijustmadelove.com (dahayeniseviştim.com) gibi sitelerde pozisyonlar, goller, skorlar birbiriyle yarışıyor. Bunun en son örneği www.turkiyenineglenceharitasi.com. Gerçek hayatınızda yaptığınız her tık’ı, sitedeki  haritaya bilgisayar tık’ı olarak işaretliyorsunuz.  Cinsel performansınızın hediyesi de var: Fiesta kondomlarının sponsorluğundaki “fun fin fon eğlence haritası”nda en çok tık sahibi oyuncuya her 15 günde bir, iPod Shuffle hediye ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!