NİSAN - ÖDÜLLÜ BİLMECE...

Güncelleme Tarihi:

NİSAN - ÖDÜLLÜ BİLMECE...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2005 17:21

Nisan bilmecesinin vakti geldi. Bu sefer bir sürprizim var size. Bir zor bilmece soracağım, doğru bilen bir kişi SELİM İLERİ’den İMZALI bir kitap kazanacak. Ayrıca iki de kolay bilmece soracağım, bunlara doğru cevap verenlerden bir kişi de yine SELİM İLERİ’nin bu kez İMZASIZ kitabını kazanacak. Bence bu fırsatı kaçırmayın, çünkü Selim İleri’nin DOĞAN KİTAP’tan çıkan KAR YAĞIYOR HAYATIMA adlı son anı kitabı muhteşem! İleri, her zamanki sıcacık üslubuyla, Afife Jale’den Belgin Doruk’a, Kemal Tahir’den Sadri Alışık’a, hayatında iz bırakmış sanatçıları anlatıyor...


KİTAP VE YAZAR HAKKINDA

Anılarda yaşayan sanatçılara dair

Selim İleri hayatında iz bırakmış sanatçıları bir anı kitabında bir araya getirdi. Yazarın hayatına anlam katan, onu etkileyen 24 isim yer alıyor Kar Yağıyor Hayatıma’da. Hiç tanışmadığı ama tiyatroya duyduğu aşktan etkilendiği Afife Jale de bu kitabın kahramanları arasında, kısa bir an gördüğü Halide Edip Adıvar da. Bu uzak yakınlıkların yanı sıra hayatlarına gerçekten tanıklık ettiği dostlarını da anlatıyor İleri: Sevgi Soysal, Sadri Alışık gibi… Ya da hoca saydığı, değer verdiği büyük isimler var anıların arasında: Behçet Necatigil, Kemal Tahir, Vedat Günyol, Memet Fuat, Ahmet Muhip Dıranas… Ve güzellikleri, çekim güçleri ya da yetenekleriyle kitleleri etkileyen kadınlar: Cahide Sonku, Belgin Doruk, Feriha Tevfik, Cahit Uçuk, Nisa Serezli, Diclehan Baban… Ve Zeki Faik İzer, Sevim Burak, Azra Erhat, Haldun Taner, Oğuz Atay, Samet Ağaoğlu, Salih Zeki Aktay… Yazarın “sanatla karşılaşma”sını sağlayan isimler… Selim İleri’nin her zamanki sıcak üslubuyla geçmişe, özel hayatların gizemine karışmak, sanatın hükmettiği bir hayatın gizli köşelerine ulaşmak ve bütün bu ilginç kişilikleri bir yazarın bakış açısından tanımak için okunması gereken bir kitap KarYağıyor Hayatıma.

Yazar hakkında

Atatürk Erkek Lisesi’ni bitiren (1968) Selim İleri, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini yarım bıraktı. Dünya gazetesinin sanat sayfasını (1979) ve Argos dergisini yönetti. Çok sayıda dergi ve gazetede eleştiri ve inceleme yazıları ile öyküleri yayımlandı. On dokuz yaşındayken yayımlanan Cumartesi Yalnızlığı adlı ilk öykü kitabında tutturduğu edebî düzeyle dikkatleri üzerine çekti. Öykülerinde bireyin zengin iç dünyasını yansıtmaya öncelik veren Selim İleri’nin ilk romanlarında bireyler arasındaki iletişimsizlik öne çıktı. Daha sonraları ise bazı siyasal konulara yer veren yazar, son romanlarında yakın tarihte yaşamış bazı tanınmış kişilerin yaşamlarını ele aldı.

*

DOĞAN KİTAP
’a ÇOOOOK teşekkürlerimle

www.dogankitap.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!