Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2008 00:00

Teknoloji ve tarih bir arada

Şanlıurfa Cevahir Konuk Evi, 19. yüzyıl sonlarında haremlik ve selamlık iki bölüm olarak "Geleneksel Urfa Evleri" planında inşa edildi. 1993 yılında restore edildi, 2005 yılında hizmete açıldı. Konuk evinin birinci katında, otantik dekorasyonla teknoloji iç içe sunuluyor. 11 yatak kapasiteli altı odada kalorifer, klima, 24 saat sıcak su, mini bar, televizyon, banyo ve kablosuz internet bağlantısı var. Hepsi Urfa Kalesi ve Dergah SİT Alanı manzaralı. Bir büyük ve bir orta büyüklükteki salonlar toplam 120, dört şark odası 80 kişi kapasiteli. Mekanın restoranının mönüsünde çiğköfte, kebap çeşitlerinin tümü, içliköfte, sufle, tuzda alabalık, hamsi dolması gibi pek çok seçenek bulabilirsiniz. (414) 215 93 77.

Bodrum-İstanbul hattında seyahat

Kempinski, kış sezonunda İstanbul ve Bodrum’u kapsayan özel bir paket hazırladı. 31 Mart 2008 tarihine kadar üç gün Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da, 5 gün Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da konaklama imkanı sunan pakette İstanbul’un tarihi atmosferiyle Bodrum’un güzellikleri birleşiyor. Paketin ilk bölümü Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da, Boğaziçi manzaralı odalarda üç gün konaklama imkanı sunuyor. Güne Laledan Restaurant’ın açık büfe kahvaltısıyla başlanıp rehberler eşliğinde Ayasofya, Sultanahmet Camii, Hipodrom, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii ve Kız Kulesi turlarına çıkılıyor. Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum ise programın ikinci ayağını oluşturuyor. İstanbul’un canlılığından sonra, Bodrum’un kış ayında huzur veren atmosferinde geçirilecek beş gecelik konaklamada, sizi vücut masajı ve İtalyan lezzetleri bekliyor.

Enerji dolu tatil

Antalya’daki Concorde Deluxe Spa&Resort, Tayland’ın iki özel masaj tekniğini müşterilerine sunuyor. Özel bir tahta parçasıyla yapılan Tog Sen masajı enerji akışını canlandırıyor. Demirhindi yaprağı ve zerdeçal özleriyle bitkisel karışım şeklinde hazırlanan Tay Bitkisel masajıysa sertleşmiş eklemleri yumuşatıyor. Bu masaj teknikleri sayesinde ağrıların azalması amaçlanıyor. www.concordehotel.com.tr

Şarap ve gurme yemekleriyle özel bir gece

Anadolu Yakası’ndaki İstanbul Marriott Hotel Asia, farklı tatların ızgarada hazırlandığı Orange Southern Mediterranean Grill’de cuma ve cumartesi akşamlarına özel Wine&Dine geceleri düzenliyor. Kış boyunca sürecek olan aktivitede altı çeşit şarap ve dört çeşit gurme yemeği var. Pazar akşamlarıysa yiyecek ve içeceklerde yüzde 50 indirim uygulanıyor. (216) 570 00 38.

İndirimli gemi seyahati

Dünyanın prestijli, altı yıldızlı gemilerinden Silversea firması 2008’de bazı kruvaziyer turlarında özel indirim uyguluyor. Bu indirim vista süit, vista veranda ve mid ship veranda olarak adlandırılan kabin tiplerinde geçerli. Uygulanan promosyonda gemi broşür fiyatı üzerinden yolcu vergileri hariç yüzde 50 indirim fırsatı sunuluyor. "İki gider, bir öder" isimli fırsattan yararlanmak için elinizi çabuk tutun çünkü talep önceliği önemli. İndirimli programları www.cruiserep.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Yeşillikler arasında yemek keyfi

İstanbul Swissotel’de yeşillikler arasındaki Chalet Restoran, fondü ve yöresel alp yemekleriyle birbirinden değişik lezzetleri sunuyor. İtalya, Avusturya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin geleneksel lezzetlerine İsviçre likörleri eşlik ediyor. Her pazar saat 11.00’de başlayan kahvaltı mönüsünde de soğuk şarküteri, omlet çeşitleri, peynir, çikolata, et fondü göze çarpıyor. Mekan salı günleri hariç haftanın altı günü, 19.00 23.30 saatleri arasında, pazar günleri ise 11.00 itibariyle hizmet veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!