Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2009 00:00

Çoruh Vadisi’nde festival zamanı

Bu sene ikincisi gerçekleştirilecek olan Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali, 25 Eylül Cuma günü başlıyor. Festival, Efes Pilsen’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında gerçekleşiyor. DATUR Projesi’nin amacı, yöre insanlarının aktif katılımıyla Çoruh Vadisi’ni alternatif turizm bölgesi yapmak. Uzundere, Kılıçkaya ve Karadağ bölgelerinde 25-27 Eylül tarihleri arasında devam edecek festivalde, akbabalar, kartallar, şahinler, deliceler, atmaca ve doğanlardan oluşan yaklaşık 60-70 tür kuş görülecek. Kuş Gözlem Festivali ile doğaseverler, belirlenen özel kuş gözlem noktalarında kuşların doğal yaşamını ve rotalarını keşfederek vadinin güzelliklerine tanık olacaklar. Ayrıntılı bilgi için www.datur.com adresine bakabilirsiniz.

2 gece kalana 1 gece hediye

Dedeman Hotels& Resorts International, Ramazan Bayramı’nda yurtiçi ve yurtdışında toplam 22 oteli ile hizmet veriyor. 1 Ekim’e kadar Dedeman Otelleri’nde gerçekleştirilecek en az 2 gecelik konaklamalarda 1 gece ücretsiz konaklama kazanılıyor. Üstelik hediye konaklamanızı 30 Aralık’a kadar istediğiniz Dedeman’da yapabilirsiniz.

Mevlânâ’nın doğumunu kutlayın

Konya Kültür Müdürlüğü tarafından, “Mevlânâ’nın 802. Doğum Yıldönümü Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 23-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kızılderililerin, Müslüman Hinduların, Şamanların mistik müzik eserleri ile İslam coğrafyasından değişik ülkelerin dini motifli müzikleri Konya’da düzenlenen Mistik Müzik Festivali’nde buluşacak. Festival “Türk Dünyası Tasavvuf Müzikleri” konseriyle başlayacak. Kapanış 30 Eylül Çarşamba günü yapılacak Mevlana flüt konçertosu ve Türk tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi ile olacak. Konferans ve gösterileri Mevlânâ Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapılacak festivalde düzenlenecek sergilerse Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!