Nemo yeniden kayboluyor

Güncelleme Tarihi:

Nemo yeniden kayboluyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:00

23 ve 24 Nisan’ın ilk ve ortadereceli okullar için tatil olduğu haberinin sıcak olduğu günlerdeyiz. Yetişkinlerin defalarca izlemekten sıkılmadığı, sinemaya yeni yeni gitmeye başlayan miniklerin mutlaka görmesi gereken bir filme ayırdık sayfamızı. Animasyon dünyasının kültlerinden biri haline gelmiş olan Kayıp Balık Nemo, bir kez daha ama bu kez 3 boyutlu haliyle vizyonda.

Haberin Devamı

Bu hafta sular altında geçen iki animasyon birden var vizyonda.
Bunlardan biri, köpekbalıklarından ailesini korumaya çalışan balık ailesinin konu alındığı, Güney Kore-ABD ortak yapımı Cesur Balık 2.
Diğeriyse yılların eskitemediği Kayıp Balık Nemo.
Ama bu kez 3 boyutlu haliyle.
Uçsuz bucaksız okyanus evreninde yaşayan sevimli balıkların dokunaklı ve sevimli hallerine tanık olduğumuz film, Nemo isimli küçük bir balığın başından geçen macerayı ele alıyor.

MACERALARLA DOLU BÜYÜME HİKÂYESİ

Denizler ve balıklar şahane ama bahane tabii, filmin asıl anlattığı bir büyüme hikâyesi.
Nemo, içerisinde yaşadığı yere karşı konulamaz bir ilgi ve merak duyuyor.
Ancak bu büyülü dünyanın güzellikleri olduğu kadar tehlikeleri de çok.
Ve bu tehlikelerden Nemo’yu korumak isteyen babası, çocuğunu büyük bir titizlikle büyütüyor.
Ta ki bir gün Nemo aniden ortadan kaybolana dek.
Nemo, başına geleceklerden habersiz olarak tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.
Ardından da babası geliyor tabii.
Animasyon türünün en yaratıcı ürünlerine imza atan Pixar Stüdyoları tarafından yaratılan Kayıp Balık Nemo, son dönem animasyon sinemasının en önemli birkaç yapıtından biri.
Sadece anlattığı hikâyeyle hem ailelere hem de çocuklara bir yol gösterici olması nedeniyle değil, sualtı dünyasının tüm renklerini göz kamaştırıcı bir şekilde bizlerle buluşturduğu için de...
İçinde yaşamakta olduğumuz son derece gri ve karanlık yerüstü dünyamızın aksine gökkuşağı renkleriyle bezeli balık ve mercanların yaşadığı bir sualtı dünyası söz ettiğim. Dünyanın dörtte üçünü kaplayan denizlerin altındaki bu müthiş dünyanın ortaya koyduğu karakterler de son derece ilginç.
BaÅŸroldeki Nemo büyümekte olan her çocuk gibi zaafları, kusurları ve korkularıyla yüzleÅŸiyor. Büyüklerinin sözünü dinlemeyen her çocuk gibi başına türlü iÅŸler geliyor.Â
Korumacı görevini üstlenen babası Marlin ise her şeye rağmen oğlunun yanında ve peşinde.
Yan karakterlerden en ilgi çekici olanı yolculuğunda Nemo’ya eşlik eden unutkan mavi balık Dory. Balık hafızalı sıfatını bu kadar güzel taşıyan bir karakter daha yoktur sanırım.
Vejetaryen köpekbalıkları (katil olarak bilinen ve görüldüğü yerde öldürülen bu talihsiz türe güzel bir gönderme), yaşlı olsalar da kendilerini dinç hisseden sukaplumbağaları, gözleri hep denizde olan martılar akla gelen diğer çok boyutlu kahramanlar.
Anne babalara ortamdaki tüm tehlikelere rağmen çocuklarına güvenmelerini salık veren, çocuklara dostluk, dayanışma, aile ve arkadaş kavramlarını aşılayan şahane bir animasyon Kayıp Balık Nemo.
3 boyutlu haliyle çok daha güzel ve çekici olduğu bir gerçek.

Haberin Devamı

HAFTANIN DÄ°ÄžER FÄ°LMLERÄ°

Haberin Devamı

Mark Dippe’nin yönettiği ve Drake Bell, Jamie Kennedy, Rob Schneider ile Donal Logue’nin seslendirdiği Cesur Balık 2, sular altında dönen dolapları perdeye taşıyor. Zorba köpekbalığı Troy, Pi ve Cordelia’nın mutlu aile tablosuna dikiyor gözünü. Pi herkesi savaşmak için eğitirken, Ronny adında yeni birisi çıkageliyor ve kendi yöntemiyle köpekbalıklarından kurtulabileceklerini söylüyor. Fakat aslında Ronny, Troy tarafından onlara casusluk edip evlerini korumalarını önlemek için gönderilmiş bir ajan. Denizin altındaki tropikal cennet olan mercan kayalarında geçen hikâyenin yönetmenliğini Mark A.Z. Dippé üstleniyor. Keyifli animasyonun Türkçe dublaj kadrosunda Mazlum Kiper, Altuğ Yücel, Emin Yaraç, Sercan Gidişoğlu ve Erdem Çalışkan isimleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Arnold Schwarzenegger’in dönüşü

Arnold Schwarzenegger, ‘Geçit Yok’la sinemaya kesin ve keskin bir dönüş yaptı. Amerika’nın belalısı, uyuşturucu kartelinin mafya lideri Gabriel Cortez tutuklu iken bir şekilde nakliye sırasında Meksika sınırına kaçıyor. Uzun yıllar Los Angeles’ta uyuşturucu tacirleriyle baş etmiş olan Ray, emeklilik yerine bu küçük kasabada şeriflik yapmayı tercih etmiş. Mafya liderine geçit vermeyerek sınırı geçmesine engel olacak yegâne kişi Ray Owens oluyor.

Kafka’yla ülkemiz manzaraları

Selma Köksal’ın yönettiği ve Volga Sorgu, Selma Köksal, Çimen Turunç Baturalp ile Yıldıray Şahinler’in oynadığı Bahar İsyancıdır, 90’ların ortalarından, 2000’lerin başlangıcına, oradan da günümüze uzanan bir zaman diliminde, bir tiyatro topluluğunun öyküsünü beyazperdeye getiriyor. 12 Eylül’ün gölgesinde yetişen, etik ve kültürel değerlerin liberal ekonomilerle değiştiği tarihsel bir süreçte yaşayan gençlerin tiyatro yoluyla direnişi. Türkiye’nin son zamanlarda geldiği dehşet verici hale dikkat çekmek isteyen yönetmen Köksal, F Tipi cezaevini protesto eden, hükümeti eleştiren, kayıp oğullarını arayan annelerin dertlerini, adalet arayışlarını bir tiyatro grubunun çaresizliği üzerinden ortaya koymaya çalışıyor.

Soygun ÅŸart!

Haberin Devamı

Simon West’in yönettiği Suç Ortağı’nda Nicolas Cage, Danny Huston, Malin Akerman var. Will, hapisten çıkmış ve Alison ile ilişkisini düzeltmeye hazır. Bu arada Will’in 10 milyon dolarlık fidyeyi ulaştırabilmesi için yalnızca bir günü var. Hem FBI hem de Vincent’in inanmamasına rağmen para aslında onda değil. Will için bu durumda tek bir seçenek kalıyor: Eski suç ortağı, güzel, seksi ve akıllı Riley ile tekrar bir araya gelip, bir soygun daha yapmak.

İltica ve yabancılaşma

Filiz Alpgezmen’in yönettiği ve Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk, Serkan Keskin’in oynadığı Yabancı’da iltica ve mültecilik kavramları var. Özgür, 80 darbesiyle Fransa’ya iltica etmiş bir anne babanın kızı. Babası Hüseyin’in ölümü üzerine ülkesinde gömülmek olan son arzusunu yerine getirmek için İstanbul’a geliyor. Fakat Hüseyin’in 12 Eylül sürecinde vatandaşlıktan atılmış olması Özgür’ün önüne büyük bir engel oluyor.

Haberin Devamı

İlk katliamın kaldığı yerden

John Luessenhop’un yönettiği ve Alexandra Daddario, Dan Yegager ile Scott Eastwood’un oynadığı Teksas Katliamı, haftanın kanlı bıçaklı kontenjanında. ‘Texas Chainsaw Massacre’ geleneğini sürdüren altıncı film olurken, 1974 yılında çekilen orijinal filmin sonrasında yaşananları konu alıyor. 1974’te Texas’ta küçük bir kasabada yaşayan genç Sally’nin kenti yerle bir eden ve arkadaşlarını öldüren Sawyer çetesinden kurtulduktan sonra başına gelenler var.

Sam Raimi istedi, yeniden çekildi

Fede Alvarez’in yönettiği ve Jane Levy, Shiloh Fernandez ile Jessica Lucas’ın oynadığı Kötü Ruh, Sam Raimi’nin isteğiyle yeniden çevrildi. Hayatı uyuşturucudan altüst olmuş olan Mia, ağabeyi ve kız arkadaşı Natalie ile arkadaşları Olivia ve Eric’ten kendisiyle aileden kalma bir kulübeye gitmelerini istiyor. Vardıklarında birilerinin izinsiz girmiş olduğunu anlıyor. İçi doldurulmuş hayvanlarla dolu kiler yeterince ürkütücüyken, bir de Eric’in bulduğu ‘Ölümün Kitabı’ isimli bir kitabın içinde yazanlar beş arkadaşı birden adım adım dehşete sürüklüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!