Neden makarna

Güncelleme Tarihi:

Neden makarna
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2005 00:00

Çünkü makarna çağlar boyu en sevilen yemeklerden biri olmuştur. Çünkü makarna üzerine hazırlayacağınız onlarca çeşit sosla sofralarımıza renk veren yeni tatlar yaratmaya çok müsait bir besin maddesidir.Çünkü makarna sofralarımızda ana yemek olmaktan tutun da salata olmaya kadar birçok rol üstlenmiş bir gıdadır. Çünkü makarna yapılışı bakımından çok pratiktir ve çocuklar da ona bayılır. Makarnayı marketlerde satıldığı şekliyle, kuru olarak tüketebileceğimiz gibi evde çeşitli malzemelerle açarak taze olarak da tüketebiliriz. Böyle evde açılmış makarnanın bizdeki adı "kesme aş" tır. Buna ev eriştesi ye da mantı da diyebiliriz. Bir de Anadolu mutfağının dillere destan olabilecek nitelikteki "siron, sırın, bükme" denilen bir makarnası vardır. İnce noktalarZeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak bir şişeye koyarsanız her salata için tekrar aynı işlemi yapmaktan kurtulursunuz. Soyalı Brüksel lahanası8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi15-20 adet brüksel lahanası1 paket soya filizi (250-300 gr)Sosu için3 yemek kaşığı soya sosu2 yemek kaşığı elma ya da pirinç sürkesi2 diş sarmısak5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı1 çay kaşığı tuz, karabiberÖnce, brüksellahanalarının sararan dış yapraklarını soyup çıkarın. Kalın saplarını ayırdıktan sonra, yıkayıp süzün. Lahanaları orta boy bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya aktarın. Yaklaşık 15 dakika haşlayıp süzün. Aynı suya soya filizlerini de aktarıp 7-8 dakika haşlayarak süzün. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; soya sosu, sirke, varsa, yarım çay kaşığı toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı küçük bir kaseye aktarın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirip zeytinyağını ekledikten sonra, çatal ya da tel çırpacak yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpın. Ortadan ikiye böldüğünüz brüksellahanalarını ve soya filizlerini derin bir kaseye aktarın. Üzerinde, hazırladığınız sosu gezdirip harmanlayın. Kızarmış ekmekle birlikte servise sunun. Portakallı muhallebi çöpçatan6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi1 adet yumurta1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı irmik4 su bardağı süt1 paket vanilya1 adet portakal kabuğu rendesiYumurta ve toz şekeri orta boy bir tencerede çırpma teli yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpın. Üzerine irmik ve unu katarak çırpmaya devam edin. Sonra, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve sütü ilave edip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Ocağın altını yakıp muhallebiyi koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Son olarak, muhallebiyi tek kişilik kalıplara paylaştırıp ılınınca buzdolabına yerleştirin. Servise sunmadan önce üzerlerini renkli şekerlemelerle süsleyip soğuk olarak servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!