NBA’de eşcinsel olduğunu itiraf eden ilk oyuncu

Güncelleme Tarihi:

NBA’de eşcinsel olduğunu itiraf eden ilk oyuncu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA’in ‘eşcinsel olduğunu itiraf eden ilk oyuncusu’ Jason Collins’e (34), Beyaz Saray’dan spor dünyasına kadar birçok çevreden destek geldi.

Haberin Devamı

Collins, ABD’de büyük ses getiren açıklamayı, Sports Illustrated dergisinin internet sayfasından yaptı. Site için bir yazı kaleme alan Collins, “34 yaşında, NBA orta saha oyuncusuyum. Siyahım. Ve eşcinselim” dedi. 12 sezonda altı takımda oynayan, son olarak Washington Wizards takımında ter döktükten sonra boşa çıkan Collins, basket hayatına devam etmeyi planlıyor.

BEYAZ SARAY’DAN DESTEK

Collins, “Büyük bir Amerikan spor takımında oynayıp eşcinsel olduğunu ilan eden ilk atlet olmak istemedim. Ama şimdi olduğuma göre, tartışmaya başlayabiliriz. Dilerdim ki, keşke sınıfta el kaldırıyormuş gibi, ‘Ben farklıyım’ demek zorunda kalmasaydım. Ama kimse yapmadığı için ben elimi kaldırdım” dedi. Cinsel tercihini yıllarca gizleyerek büyük bir yalanı yaşamak zorunda kaldığını belirten Collins’e, Beyaz Saray, eski ABD Başkanı Bill Clinton, NBA oyuncuları ve diğer spor dallarındaki atletlerden büyük destek geldi. Los Angeles Lakers takımının yıldız oyuncusu Kobe Bryant, Collins ile gurur duyduğunu belirten tweet attı. Wizards takımın Başkanı Ernie Grunfeld, “Jason ile büyük onur duyuyoruz, hayatını gururla ve açık bir şekilde yaşama kararını destekliyoruz” diyerek gelecekte de basketçinin hem sahada hem de farklı cinsel yönelimleri olanlar için bir rol model olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!