Yerli korku filmi 'Naciye' bugün gösterime girdi!

Güncelleme Tarihi:

Yerli korku filmi Naciye bugün gösterime girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 16:21

Yerli sinemada pek yer edinemeyen, başarılı olamayan bir tür olan korku dalında, yeni bir sayfa açmayı, ses getirmeyi hedefleyen ''Naciye'' bugün gösterime girdi. Yurt dışında yaşayan yönetmen senarist Lütfü Emre Çiçek’in ilk uzun metrajlı filmi olan Naciye'nin detayları ve fragmanı haberimizde.

Haberin Devamı

Alışılmışın dışında korku filmlerinin merkezinde yer alan din olgusunun yerine insan figürünü yerleştiren, yönetmenliğini ve senaristliğini Lütfü Emre Çiçek'in yaptığı bir korku filmi Naciye.

Geleneksel korku amaçlı kullanılan dini objelerden uzak tamamı ile insani duygular ile gerilim ve korku yaratmayı amaçlayan film, Derya Alabora'nın canlandırdığı Naciye karakterinin etrafında işliyor hikâyeyi.

NACİYE FİLMİ KONUSU

Naciye Büyük Ada'da yaşayan saplantılı bir kadındır. Hayatını bir konağa adamıştır fakat konak ona ait değildir. Konağı kiralayan Bengi ve kocası bebek bekleyen ilişkilerini sağlam temellere oturtmaya çalışan bir çifttir. Bengi ve Naciye'nin yolları ise hayata tutunmak için çabaladıkları anda kesişmiştir. Bu kesişen hayatları gizli takıntılar, gerilim ve korku takip etmeye başlayacaktır.

Haberin Devamı

11 Mart tarihi ile gösterimde olacak olan filmin yönetmeni Lütfü Ere Çiçek'in ilk uzun metraj deneyimi olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Başrol oyuncusu Derya Alabora'ya filmde Esin Harvey ve Görkem Mertsöz eşlik ediyor.

NACİYE FİLMİ FRAGMANI

DERYA ALABORA KİMDİR?

Asıl adı Derya Harupçu'dur. Alabora soy ismini çok sevdiği ve ikinci annem dediği teyzesinden almıştır. 19 ağustos 1959 yılında İstanbul'da doğmuştur. Opera sanatçısı Nazım Harupçu ile ilkokul öğretmeni Türkan Harupçu' nun tek çocuğudur. İlk sinema filmi 1987 yapımı Nisan Akman'ın yönettiği Bir Kırık Bebek filmidir. En çok ödül kazandığı ve ismini duyurduğu film ise Zeki Demirkubuz'un filmi olan Masumiyettir. Alabora bu film ile Antalya Altın Portakal Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali ve SİYAD En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini almıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!