Müzik

Güncelleme Tarihi:

Müzik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 01:15

Haberin Devamı

ANNIHILATOR
FEAST
UDR

Kanadalı thrash metal devi Annihilator’ın yeni albümü, yarın akşam Maslak Arena’da (eski Refresh the Venue) gerçekleştirilecek ilk Türkiye konserleri öncesi bir heyecan verir mi diye düşünüyordum ama yanıt, beklediğim gibi olumsuz. Albümde Annihilator ya da thrash metal adına yenilik içeren herhangi bir şey yok, 2004 tarihli muhteşem albüm ‘All for You’dan beri Annihilator cephesinde işler pek iyi gitmiyor. 2005’te gelen ‘Schizo Deluxe’, grubun beyni Jeff Waters’ın Annihilator’ı sokmak istediği yeni kulvarı temsil ettiği için enteresandı. 2007 çıkışlı ‘Metal’, her şarkısında metal dünyasından başka bir yıldızı konuk ettiği için özel bir albümdü. 2010 tarihli ‘Annihilator’ı dinleyip dinlemediğimi hatırlamıyorum bile. Sorun şu ki, ‘Waters ve arkadaşları’ şu devirde dikkat çekip sivrilebilecekleri hamleyi yapamıyorlar. Rutin, bu çağda öldürür. Birkaç akılda kalıcı nakarat, birkaç iyi rif yetmiyor artık.

Haberin Devamı

NEWSTED
HEAVY METAL MUSIC
Chophouse Records / Sony Music

Metallica sonrası geçirdiği ‘belli belirsiz’ 12 yıl sonrasında Jason Newsted geri döndü! Yılın başında yayımladığı ‘Metal’ EP’sinde gideceği yönü belli eden ‘gönüllerin şampiyonu’, ‘Metal’de yer verdiği dört şarkıdan ikisini alıp yanına dokuz tane de sıfır kilometre şarkı eklemiş bu ilk albümünde. Şarkılar zaman zaman stoner metal (Jason’ın Mastodon sevgisi malum...), zaman zamansa sludge metal sularında geziniyor. Jason’ın vokal seviyesini diğer enstrümanların üzerine çıkarmamak için özel çaba sarf ettiğini röportajlardan okumuştuk, albümde de duyuyoruz. Bu punk tavrı gayet yakışmış albüme. Metallica gibi rif merkezli bir müzik bu ama thrash tonlarında değil. Dediğim gibi, stoner ve sludge tonları hâkim gitarlara. Motörhead’vari rock‘n’roll bir üslup da var Jason’ın beste düzenlemelerinde. EP’de olmayan ikinci gitarist Mike Mushok (Staind gitaristi) farkını belli etmiş ve hem şahane sololar hem de klas riflerle Newsted müziğine güç katmış.

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU
SEVDİĞİM ŞARKILAR
Poll Production

Bugüne kadar ekranlarda oyuncu kimliği ile görmeye alıştığımız Ebru Cündübeyoğlu, bu sefer dinlemeyi ve seslendirmeyi sevdiği şarkıları yorumladığı ilk albümüyle, müzisyen kimliğini ortaya çıkarıyor. Albümün bülteninde “Yeni nesil, Türk sanat müziğini Ebru Cündübeyoğlu ile sevecek” yazıyor. Açıkçası bu kadar iddialı bir çıkışı gereksiz bulmuştum ilk okuduğumda, ama albüm beklentilerimin çok üzerinde çıktı! ‘Duydum ki Unutmuşsun’, ‘Tek Kelime Bir Söz’, ‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’, ‘Hayat mı Bu?’, ‘Damarımda Kanımsın’, ‘Fikrimin İnce Gülü’ ve ‘Öyle Yeşil Gözleri Vardı’ gibi efsanevi klasikler; yapılarında dramatik değişikliklere gidilmeden, Cündübeyoğlu’nun sesiyle dikkat çekici bir ahenk yakalamış. Şarkı seçimleri çok doğru yani. Araya bir de sözleri Seda Akay’a, bestesi kendisine ait ‘Neyledin Yar’ adlı yeni bir şarkı sıkıştırıvermiş Cündübeyoğlu ve besteci kimliğiyle gelecek vaat etmiş. Şık bir Türk sanat müziği toplaması... Türü seven kaçırmasın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!