Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2004 00:00
Mutluluk, kimi zaman kulağınıza fısıldanan bir çift güzel söz, kimi zaman da tatlı bir bakışla karşılaşmak, belki bir ev sahibi olabilmek veya çocuğunuzun iyi eğitim aldığını görebilmektir.Mutluluğun tarifini, uzayıp giden bir listeyle anlatabiliriz. Ancak, şimdi size bilimsel araştırmalarla kanıtlanan bir şeyden bahsetmek istiyorum. Güçlü bir aile bağı, aile bireyleriyle sürdürülen yakın ve sıcak ilişkiler, kederde ve sevinçte aile olmanın verdiği güven ve aile bireyleriyle birlikte
yemek yemek. Size, sofra başında anne, baba, çocuklar ve torunlarla paylaşılabilen bir yemeğin keyfini hatırlatmak istedim. Mutluluğun ana reçetelerinden biri de; ailecek yemek yeme, sohbet etme alışkanlığını hep devam ettirebilmek. Hepimiz az çok biliyoruz bunları , yine de arada sırada hatırlamak faydalı...İnce noktalarBuzdolabınızın daha iyi soğutmasını istiyorsanız, içine bir torba tuz koyun. Tuz buzdolabındaki nemi alacaktır.PRATİK TARİFLERZeytinyağlı İstanbul fasulyesi8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi1 kg. yeşil çalı fasulyesi (ayıklanıp yıkanmış)1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan (iri halkalar şeklinde doğranmış)2 adet büyük boy domates (iri halkalar şeklinde doğranmış)1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı sıcak su Yapılışı:Yeşil fasulyeleri ya hiç bölmeyin ya da uzunlamasına ikiye bölün. Geniş bir tencerede zeytinyağının yarısını gezdirin. Üzerine soğan ve domates halkalarının yarısını yan yana dizin. Üzerine yeşil fasulyeleri ortada ufak bir boşluk bırakarak güneş ışıkları şeklinde, yanyana sıralayın. Kalan domates ve soğanları da üzerine yerleştirin. Tuz ve toz şekeri serpiştirip, kalan zeytinyağını üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ısılı ateşte 7-8 dakika, fasulyelerin rengi değişene kadar pişirin. Sonra da 1 bardak sıcak suyu üzerinde gezdirin. Ateşi biraz kısıp, 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp, soğumasını bekleyin ve geniş bir servis tabağına ters çevirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın. Patatesli çilav8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı çilav (uzun İran pirinci)4 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuz5 adet orta boy patates (soyulup yarım santim kalınlığında doğranmış)1 çay bardağı sıvıyağYapılışı:Öncelikle, pirinci kaynayan 4 su bardağı tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Süzdükten sonra, üzerinden birkaç kez soğuk su geçirip, tekrar süzerek bir kenarda bekletin. Bir tavada yağı kızdırıp, patatesleri arkalı önlü hafifçe kızartın. Şimdi de teflon bir tencereye kızarmış patatesleri yan yana sıralayın. Sonra da haşlanmış pirincin yarısını tencereye koyup, üzerine tereyağının yarısını fındık büyüklüğünde parçalar halinde serpiştirin. Kalan pirinçleri de ekleyip, üzerine kalan yağı dağıttıktan sonra, hiç su eklemeden 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servise sunun.
button