Musevi mutfağını merak edenlere kaşer sertifikalı restoran

Güncelleme Tarihi:

Musevi mutfağını merak edenlere kaşer sertifikalı restoran
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 00:00

Kaşer (Museviliğe göre yenilmesinde veya kullanılmasında sakınca bulunmayan helal ürün) sertifikasına sahip restoran Carne, Sefarad mutfağının yanında Akdeniz, dünya ve Türk mutfağından da yemekler servis ediyor. Kaşer kuralları gereği sadeliğin ön planda olduğu mekanın mönüsünde yüze yakın yemek var.

Carne restoranın mutfak şefi ve aynı zamanda işletme müdürü olan Turhan Karaarslan (32) Bolu, Mengen doğumlu. Altı yıldır Carne Restaurant’da görev yapıyor. Son iki aydır mutfak şefliğinin yanında işletme müdürlüğü görevini de üstlendi.

Carne’de kısıtlı malzemeyle farklı, değişik tatlar ortaya çıkıyor. Yapılan yemekler ve tatlılar Türkiye Hahambaşılığı görevlisi tarafından mühürlendikten sonra müşterilere sunuluyor.

Kullandıkları etler şohet (Şehita adı verilen kurallar dahilinde, özel bir kesim tekniği ve anatomi bilgisiyle hayvan kesimi yapan kişi) tarafından Türkiye Hahambaşılığı görevlisi gözetiminde kesiliyor. Gelen etler yarım saat suda bekletildikten sonra kanın atılması için 45 dakika da tuza basılıyor. Tavuklar da aynı işlemlerden geçiyor. Balıkların sadece pullu ve yüzgeçlileri tüketiliyor. Bunların haricinde hiçbir deniz mahsulü kullanılmıyor. Tereyağ ve hayvansal yağlar yerine zeytinyağı, süt ve peynir yerine de soya sütü kullanılan Carne’de et ve süt bir arada yenilmiyor. Şaraplar da Ankara Kavaklıdere Fabrikası’nda özel olarak üretiliyor ve hahambaşı tarafından kontrol edilip mühürlendikten sonra restorana geliyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen sosları ise İsrail’den.

Yıllardır Ortaköy’de hizmet veren Carne, Harbiye’ye taşındı. En sevilen yemekleri ızgara et çeşitleri, pırasa köftesi, armi (domates-biberle yapılıyor) ve kaşkarikas (kabak yemeği). Dileyen müşteriler mutfağa girip, yemeklerin nasıl yapıldığını izleyebiliyor. Tüm otellere, iş yerlerine ve evlere paket servisleri var.

Çarşamba ve cumartesi akşamları misafirlerini canlı müzikle ağırlıyorlar. Carne, 12.00 ve 23.30 arası açık. Cuma günleri şabat başlangıcı olduğu için 12.00 ve 16.00 arası, cumartesi günü de şabat bitimi olduğu için akşam servis veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!