Mucize yaratan tedaviler

Güncelleme Tarihi:

Mucize yaratan tedaviler
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pirelerin düşmanı sarmısak

Yiyeceklerine besleyici mayalar ve sarmısak ekleyin. Böyle bir diyet onu, pireler için daha az arzu edilir bir hedef haline getirecektir. Sahip olduğunuz hayvanın büyüklüğüyle doğru orantılı olarak, her yemeğine bir ya da iki çay kaşığı besleyici maya katın. Çiğ sarmısak da aynı görevi yapar. Miktar olarak da yine kedi ya da köpeğin büyüklüğü ile orantılı olarak bir ya da bir buçuk diş verebilirsiniz.

Kedi nezlesi

Soğuk algınlığı kedilerde görülen genel bir rahatsızlıktır. Kediler, böyle gribal durumlarda nadiren açlık hissederler. Bu nedenle onları besleyebilmek önemlidir. Her yiyeceğe set çekebilirler.

Yiyeceklerini likid hale gelene kadar blenderdan geçirmek iyi bir çözüm olacaktır. Eğer likid hale gelmiş yiyeceklerden hoşlanmazsa, yiyeceklere et suyu katarak lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Gaz kaçırıyorsa

Köpeğiniz ya da kediniz bazen sizi gerçekten mahçup duruma düşürebilir. Gaz problemi bazı hayvanlarda diğerlerine nazaran çok daha fazla olabilir. Gaza karşı, yoğurt en büyük yardımcınız olacaktır. Bir çay kaşığı dolusu yoğurdu kedinin yemeğinin en başında vermelisiniz.

Küçük köpekler için günde bir çay kaşığı iyi bir ölçüdür. Ancak köpeğin boyutları büyüdükçe, ölçüyü bir çorba kaşığına kadar çıkartabilirsiniz.

Otomobil tuttuğunda

Köpeğinizi otomobil tuttuğunu farkettiğinizde otomobilinizi durdurun. Köpeğinizi dışarı çıkarıp, bir parça egzersiz yaptırın. Semptomların gözden kaybolmasıyla, yolunuza yeniden devam edebilirsiniz.

Kediler, arabada güven içinde yolculuk etmekten hoşlanırlar. Midesi bulandığında taşıyıcısını bir havlu ile örtün. Kediyi sık sık kısa seyahatlere çıkarmanız ya da arada bir otomobile koymanız onun yolculuk sorunları yaşamasını engelleyecektir.

İshale bebek maması

Kediler ve köpeklerin ishal problemini bebek mamalarıyla geçirebilirsiniz. Bebek mamaları alırken, içinde sebze bulunmamasına dikkat edin. Bu ishali arttırıcı bir neden olur. Günde iki ya da üç sefer beslemelisiniz onları. Küçük boy köpekler için iki kutu mama yeterli. Büyük ve orta büyüklükteki hayvanlar içinse üç kavanoz bebek maması gereklidir. Bir çok kedi ya da köpek bu şekilde ishali atlatır.

Tavşanlara Hawai yöntemi

Kabız bir tavşana 'Hawai uygulaması' gerekir. Eğer tavşanınız kabız olduysa ve herhangi bir şey de yemiyorsa, çok fazla tüy yutmuş olmalı. Sevgili tavşancığınıza bir kaşık ananas suyu verin.

Tavşanların çoğu tatlı yiyecekleri severler. Ve meyva asitleri onların bağırsaklarındaki tüy tıkanıklığını dağıtır.

Kuruyan ciltler için

Tüysüz iki ya da dört ayaklı hayvanlarda deri kaşıntısı büyük sıkıntıdır. Özellikle kış mevsiminde hayvan derisi kurumaya meyillidir.

Sürüngenlerin derileri nemli ve yumuşak olmalı. Eğer iguananızın derisini neme ihtiyacı varsa, sprey şişesi kullanın. İçine biraz su koyacağınız bu spreyi kısa bir süre deriye fışkırtın.

Yılanlar için haftada üç kez içine vitamin katılmış su püstürtmelisiniz.

Böyle spreyleri ve daha özellerini pet shoplarda ve veterinerlerde bulabilirsiniz.

Evde check-up

Her hayvansever, köpeklerindeki anormal durumu, rahatsızlığı önceden saptayabilmek ister. Tam bir check-up olmasa da düzenli ev kontrolleri yapabilmek çok önemlidir.

- Köpeğinizin gözlerine dikkat edin. Parlak bakışlara sahip olmalı.

- Uyumlu davranışlar sergiliyor mu?

- Vücudunun herhangi bir yerinde şişlikler, tümsekler ya da göze batan deformasyonlar var mı kontrol edin.

- Burun ve ağzını kontrol edin. Dişlerine yakından bakın.

- Lenf bezini kontrol edin (Herhangi bir büyüme, önemli bir enfeksiyonun göstergesi olabilir)

- Nefesini dinleyin. Nefes alışveriş hızında bir artış ya da bir hırıltı işitiyor musunuz?

- Kalbini dinleyin. Normalin dışında bir atış ya da ses hissediyor musunuz?

- Genital organlarını kontrol edin.

- Derisini ve tüylerini kontrol edin. Herhangi bir parazit görüyor musunuz?

- Karnını ve karın boşluğunu fıtık olasılığına karşı, elle bastırarak muayene edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!