Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 4 adet kırmızı turp
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 500 gr yoğurt
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 litre kaynamış su
• 1 tutam maydanoz yaprağı
• 1 tutam tuz
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı pul biber
Tarif:
1- Turpları soyup doğrayın. Zeytinyağı koyduğunuz tencereyi Arçelik Ankastre Ocak’ta ısıtın ve turpları sararıncaya kadar pişirin.
2- Soğanları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın ve sarımsakları ezip tencereye ekleyin. Baharatları ve kaynar suyu ekleyip pişirmeye devam edin.
3- Turplar yumuşayınca ocaktan alın. Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile diş diş hale gelecek şekilde ezin ve soğumaya bırakın.
4- Yoğurdu tuzla karıştırılıp soğuyan turplu harcı ilave edip iyice karıştırın.
5- Çorbanızı Arçelik No Frost Buzdolabı’na alarak iyice soğumasını sağlayın.
6- Çorbanızın üstüne zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak pul biberle motifler yapıp maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!