Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 300 gram haşlanmış kırmızı barbunya
• 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
• Bir su bardağı süzme yoğurt
• 3 yemek kaşığı mayonez
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 4-5 adet iri çekilmiş ceviz içi
• 6-7 adet kornişon turşu
• 2 adet büyük kırmızı elma
• 5-6 dal maydanoz
• 5-6 dal dereotu
• 2 çay kaşığı tuz
Tarif:
1- Barbunyayı birkaç saat (tercihen 1 gece önceden) ılık suda bekletin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta yumuşayana kadar haşlayın.
3- Bir tavaya yağı ekleyip 2 adet Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı'da rendelenmiş havucu kavurun. İyice yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın.
4- Turşuları ve elmaları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
5- Dereotu ve maydanozu da küçük küçük doğradıktan sonra tüm malzemeleri ve çekilmiş ceviz içini karıştırma kabında karıştırın.
6- Ayrı bir kasede mayonez ve yoğurda iki çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın.
7- Son olarak bu karışımı diğer malzemelerin üzerine döküp karıştırarak iyice diğer malzemelere yedirin.
8- Yaz aylarına uygun canlılıkta salatanız hazır.
9- Afiyet olsun!