Yaza Yaraşır Canlılıkta: Elmalı Kırmızı Barbunya Salatası

Güncelleme Tarihi:

Yaza Yaraşır Canlılıkta: Elmalı Kırmızı Barbunya Salatası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 16:42

Barbunyanın şimdi tam zamanı… Şu sıralar bol bol yemek, salata ya da meze yaparak barbunyayı kullanabilirsiniz. Hatta dondurucuya koyarak daha sonra kullanmak üzere muhafaza edebilirsiniz. Şimdi vereceğimiz tarif ise yaz günlerinize serin bir dokunuş katacak. Dilerseniz beş çayında dilerseniz de kalabalık sofralarınızı süsleyecek bir meze olarak kullanabilirsiniz. İşte elmalı barbunya salatası tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

 300 gram haşlanmış kırmızı barbunya
 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
 Bir su bardağı süzme yoğurt
 3 yemek kaşığı mayonez
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 4-5 adet iri çekilmiş ceviz içi
 6-7 adet kornişon turşu
 2 adet büyük kırmızı elma
 5-6 dal maydanoz
 5-6 dal dereotu
 2 çay kaşığı tuz

Tarif:

1- Barbunyayı birkaç saat (tercihen 1 gece önceden) ılık suda bekletin.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta yumuşayana kadar haşlayın.
3- Bir tavaya yağı ekleyip 2 adet Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı'da rendelenmiş havucu kavurun. İyice yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın.
4- Turşuları ve elmaları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
5- Dereotu ve maydanozu da küçük küçük doğradıktan sonra tüm malzemeleri ve çekilmiş ceviz içini karıştırma kabında karıştırın.
6- Ayrı bir kasede mayonez ve yoğurda iki çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın.
7- Son olarak bu karışımı diğer malzemelerin üzerine döküp karıştırarak iyice diğer malzemelere yedirin.
8- Yaz aylarına uygun canlılıkta salatanız hazır.
9- Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!