Yaz Türlüsü

Güncelleme Tarihi:

Yaz Türlüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 12:09

Mis gibi yaz sofralarını rengiyle büyüleyen bir tarifle karşınızdayız. Yazın en güzel sebzelerinin bir araya geldiği bu tarif görüntüsüyle iştah kabartıyor, yiyenler ondan vazgeçemiyor! Hafif bir lezzet olmasıyla da hem mideyi yormuyor, hem de formunuzu korumanızı sağlıyor. İşte yaz sebzelerini doya doya hissedceğiniz, kalori hesabı yapmanıza gerek kalmayacak nefis yaz türlüsü tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 adet soğan
1 adet patates
2 adet patlıcan
1 adet yeşil kabak
1 adet havuç
1 avuç taze yeşil fasulye
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet büyük boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
4 su bardağı ılık su
Maydanoz

Tarif:

1- Soğanı yemeklik, fasulye, havucu ve biberi uzun uzun, kabak ve patlıcanı da küp küp doğrayın.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta sıvı yağı kızdırın.
3- Doğradığınız yemeklik soğanı kızan yağa atıp kavurun.
4- Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
5- Suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
6- Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
7- Ayrı bir tavada bolca yağ kızdırın.
8- Önce kabakları daha sonra patlıcanları kızartın.
9- Tenceredeki sebzeler yumuşayınca kızarmış kabak ve patlıcanı ekleyip karıştırın, 5 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu ilave edin.
10- Servis tabaklarına pay ettikten sonra maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve afiyetle yiyin!

Haberin Devamı

Yaz Türlüsü

BAKMADAN GEÇME!