Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 1 adet soğan
• 1 adet patates
• 2 adet patlıcan
• 1 adet yeşil kabak
• 1 adet havuç
• 1 avuç taze yeşil fasulye
• 1 adet kırmızı kapya biber
• 1 adet büyük boy domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz
• 4 su bardağı ılık su
• Maydanoz
Tarif:
1- Soğanı yemeklik, fasulye, havucu ve biberi uzun uzun, kabak ve patlıcanı da küp küp doğrayın.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta sıvı yağı kızdırın.
3- Doğradığınız yemeklik soğanı kızan yağa atıp kavurun.
4- Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
5- Suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
6- Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
7- Ayrı bir tavada bolca yağ kızdırın.
8- Önce kabakları daha sonra patlıcanları kızartın.
9- Tenceredeki sebzeler yumuşayınca kızarmış kabak ve patlıcanı ekleyip karıştırın, 5 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu ilave edin.
10- Servis tabaklarına pay ettikten sonra maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve afiyetle yiyin!