Güncelleme Tarihi:
İşte fırında çipura tarifi…
Malzemeler:
• 2 adet çipura
• 1 orta boy patates
• 1 orta boy soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay bardağı su
• Tuz
• Tane karabiber
• Kırmızı pul biber
• Kekik
Tarif:
1. Çipuraları güzelce temizletin.
2. Temizlenen çipura balıklarını bol suda güzelce yıkayıp kurulayın.
3. Balıkların üzerine bir bıçak yardımıyla çizik atın ve balıkları tuzlayın.
4. Fırın tepsinin altına yağlı kağıt serin. Ardından balıkları yerleştirin.
5. Patatesleri elma dilimi olacak şekilde doğrayın.
6. Havuçları biraz kalın olacak şekilde dilimleyin.
7. Soğanları da doğrayın.
8. Yağlı kağıdın üstüne doğradığınız tüm malzemeleri yerleştirin.
9. Ardından balıkları sebzelerin üstüne yerleştirin.
10. Balıkların üzerine yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
11. Ardından tuz, tane karabiber, kırmızı pul biber ve kekiği balıkların üstüne serpiştirin.
12. Çipuraları 200 dereceye ayarlanmış Arçelik Ankastre Fırın'da 40 dakika boyunca üzerleri kızarana kadar piÅŸirin.Â
13. Fırından alınan çipuraların sıcacık keyfini çıkarın!
Â