Vitamin Deposu: Fırında Çipura

Güncelleme Tarihi:

Vitamin Deposu: Fırında Çipura
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 20, 2018 15:39

Çipuranın üzerine gezdirilmiş zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu balığın kurumasını önlüyor, baharatlar da lezzetine lezzet katıyor! Patates, havuç ve soğan ile harmanlayarak fırında pişirilen çipurayı çok seveceksiniz.

Haberin Devamı

İşte fırında çipura tarifi…

Malzemeler:
• 2 adet çipura
• 1 orta boy patates
• 1 orta boy soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay bardağı su
• Tuz
• Tane karabiber
• Kırmızı pul biber
• Kekik

Tarif:
1.
Çipuraları güzelce temizletin.
2. Temizlenen çipura balıklarını bol suda güzelce yıkayıp kurulayın.
3. Balıkların üzerine bir bıçak yardımıyla çizik atın ve balıkları tuzlayın.
4. Fırın tepsinin altına yağlı kağıt serin. Ardından balıkları yerleştirin.
5. Patatesleri elma dilimi olacak şekilde doğrayın.
6. Havuçları biraz kalın olacak şekilde dilimleyin.
7. Soğanları da doğrayın.
8. Yağlı kağıdın üstüne doğradığınız tüm malzemeleri yerleştirin.
9. Ardından balıkları sebzelerin üstüne yerleştirin.
10. Balıkların üzerine yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.
11. Ardından tuz, tane karabiber, kırmızı pul biber ve kekiği balıkların üstüne serpiştirin.
12. Çipuraları 200 dereceye ayarlanmış Arçelik Ankastre Fırın'da 40 dakika boyunca üzerleri kızarana kadar pişirin. 
13. Fırından alınan çipuraların sıcacık keyfini çıkarın!

Haberin Devamı

Â

Vitamin Deposu: Fırında Çipura

Sponsorlu İçerik
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!