Güncelleme Tarihi:
Matcha’lı Kurabiye
Malzemeler:
• 75 g pudra şekeri (1 bardaktan iki parmak kadar daha az)
• 1 buçuk yemek kaşığı matcha tozu
• 140 gr tereyağı (Oda sıcaklığında olacak)
• 2 bardaktan biraz daha az un
• 3 yumurta sarısı
• 1 bardak toz şeker
Tarif:
1- Pudra şekeri ve matcha tozunu Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’in kasesine ekleyin, karışım yeşil renk alıncaya kadar karıştırın.
2- Ardından tereyağını ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
3- Unu ekleyin ve sadece diğer malzeme ile bütünleşinceye kadar çırpın.
4- Son olarak yumurta sarılarını ekleyin ve hamur oluşuncaya kadar çırpıp, mikseri durdurun.
5- Hamurunuzu büyük bir disk olarak şekillendirip, buzdolabına kaldırın.
6- Sertleşinceye kadar (en az 30 dakika) Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
7- Ardından 1-2 cm kalınlığında açın.
8- Dilediğiniz biçimde kurabiye kesicisi ile kesin.
9- Kurabiyelerinizi şekere bulayıp, aralıklı olarak pişirme kağıdı ile Arçelik Ankastre Fırın tepsinize dizin.
10- 175 derece ısıtılmış fırında 12-15 dakika, kenarları kahverengileşmeye başlayıncaya kadar pişirin.
Matcha’lı Turta
Malzemeler:
• 2 su bardağı krema
• 4 su bardağı un
• Bir su bardağının üçte ikisi kadar toz şeker
• Çay kaşığının ucuyla tuz
• İki çay kaşığı matcha tozu
• Yarım su bardağı eritilmiş tuzsuz tereyağı
• 3 tam yumurta
• 1 yumurta sarısı
• Çay kaşığının yarısı kadar vanilya özü
Tarif:
1- Arçelik Ankastre Fırın’ı 250 derecede ısıtın.
2- Şeker, un, tuz ve matcha tozunu krema ve vanilyayı da bir kaseye ekleyerek Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
3- Tereyağına 3 yumurta ve 1 yumurta sarısını Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef kasesine ekleyin ve özleşene dek karıştırın. Oluşan karışımınızı Multi Şef Hamur Yoğurucu aparatıyla yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
4- Turta kabını yağlayın ve yaptığınız hamurunuzu kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde turta kabına yayın.
5- Dinlendirdiğiniz karışımınızı hamurun üstüne eşit olacak bir biçimde dökün.
6- Yaklaşık 50 dakika pişecek olan turtanızın, pişirme süresinin 30-35. dakikasında fırın ayarını 180 dereceye düşürün.
7- Pişirme süresinin sonunda fırından çıkarttığınız turtanızın kenarları sertleşinceye kadar dinlendirin.
8- Turtanız servise hazır, afiyet olsun!
Chia'lı Matcha Puding
Malzemeler:
• 1 su bardağı chia
• 1 su bardağı tuzsuz fıstık
• 1 su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı nar tanesi
Tarif:
1- Chia tohumlarını yoğurt ve matcha ile karıştırarak Arçelik No Frost Buzdolabı’nda birkaç saat bekletin.
2- Servis yapacağınız kapların dibine tuzsuz fıstıkları koyun.
3- Beklettiğiniz karışımı iyice karıştırın. Sunum kaplarına ilave edin.
4- Nar taneleriyle üstünü kapatacak şekilde süsleyin.
5- Servise hazır, afiyet olsun!
Matcha Smoothie
Malzemeler:
• Dondurulmuş bir muzun yarısı
• 1 bardak badem sütü
• 1 tatlı kaşığı matcha tozu
• Yaban mersini
• Kivi
• Ahududu
Tarif:
1- Dondurulmuş muzu, badem sütünü ve matcha tozunu Arçelik B-Fit Power Blender Rose Gold’a koyup orta ayarda iyice özleşene kadar karıştırın.
2- Yaptığınız karışımı 5 dakika kadar dinlendirin.
3- Meyvelerle üstünü süsleyin.
4- Arzu ettiğiniz kuruyemişler varsa ilave ederek de tüketebilirsiniz.
5- Afiyet olsun!