Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 50 gram Hindistancevizi yağı (Dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
• 2 adet arpacık soğan
• Bir yemek tabağı dolusu doğranmış bal kabağı
• Bir yemek kaşığı zencefil
• Bir tatlı kaşığı köri
• 2 bardak Hindistancevizi sütü
• 2 adet tavuk göğsü
• Yarım tatlı kaşığı şeker
• Kişniş
Yapılışı:
1- Hindistancevizi yağını ya da zeytinyağını derin döküm bir tavaya koyun. Arpacık soğanları ekleyip Arçelik Ankastre Ocak’ta rengi dönene kadar kavurun.
2- Balkabağı ve zencefili ekleyerek yağın tadını iyice çekecek şekilde bir süre kavurun.
3- Köri tozunu da ekleyerek yaklaşık 4 dakika balkabağı diriliğini kaybedene kadar iyice karıştırın.
4- Hindistancevizi sütü ve şekeri de ekleyin. Ardından Arçelik Rose Gold Eternity El Blender’ı ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
5- Tavuk göğüslerini büyükçe doğrayıp başka bir tavada Arçelik Ankastre Ocak’ta birkaç dakika soteleyin.
6- Sotelediğiniz tavukları da bal kabaklı sosa ekleyin. Tavuklar ve bal kabakları özdeşleşene kadar altı kısık bir şekilde 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
7- Servis için tabağa alınca üzerini kişnişle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!